Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Inici de les obres d’arranjament del meandre de l’Ebre a Flix

19 octubre 2007 · Noticies

Aquesta construcció havia de ser el suport d’un pont les obres del qual van iniciar-se l’any 1934, però que van interrompre’s a conseqüència de la Guerra Civil. Posteriorment, aprofitant la mateixa infrastructura de la presa, s’hi ubicaria el pont sobre el riu, abandonant-se el projecte anterior del qual encara hi romanen algunes restes.
El projecte d’arranjament del meandre té l’objectiu de consolidar i rehabilitar aquest tram de riu i millorar la seva capacitat de desguàs. L’obra, finançada pol Ministeri de Medi Ambient, compta amb una inversió de més de 7 mil euros i es preveu la seva realització en un termini de 36 mesos.

D’altra banda, les activitats a Flix del centenari de la riuada de 1907 i de la plantada de la freixa estan a punt de començar. El dissabte 20 d’octubre, hi haurà la primera de les activitats vinculades a la commemoració del centenari de la riuada de 1907 amb la II Baixada del Meandre amb Piragües que es desenvoluparà al llarg del matí, que ha estat organitzada per l’empresa Rogles Aventura, S.L., el Club Nàutic de Flix i l’Ajuntament de Flix. Es farà un recorregut d’uns 5 quilòmetres al llarg d’un tram de riu, que s’iniciarà a prop de la presa de l’embassament.
Dilluns, 22 d’octubre, a les 19.30 hores i al Centre d’Interpretació Ca Don Ventura, es durà a terme una conferència sobre la riuada de 1907, que serà impartida per Albert Curto Homedes, director de l’Arxiu Històric Comarcal de les Terres de l’Ebre.
A més, durant aquests propers dies, es col·locarà una placa commemorativa a la Plaça de l’Església. A conseqüència de la pujada del nivell durant la riuada de 1907, el riu arribà fins aquest espai urbà de la població. A l’any següent, al 1908, al mateix indret on arribaren les aigües es plantà la freixa que actualment encara roman a la plaça, i que ha esdevingut un dels elements característics i emblemàtics de Flix.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: