Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Inauguració de l’exposició sobre els documents retornats a l’Arxiu Comarcal

8 octubre 2007 · Noticies

L’acte va comptar amb la presència del subdirector general d’Arxius de la Generalitat, Ramon Albert; el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé Arnal; i el director dels Serveis Territorials de Cultura de les Terres de l’Ebre, Xavier Vega, i l’alcalde de Móra d’Ebre, entre d’altres autoritats.
Ramon Albert va manifestar que l’exposició explica “com s’ha viscut el procés de retorn dels papers de Salamanca que ja es troben a Catalunya, així com la seva reivindicació”. El subdirector general d’Arxius va destacar que “tan jurídica, com històrica i arxivísticament, aquests papers de Salamanca pertanyen als catalans” i va afegir que “aquests papers han de servir per donar lliçons d’història i pedagogia al jovent, i perquè aquests se n’adonin que les guerres no serveixen per a res”.
Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va explicar que aquesta exposició mostra un període convuls de la història de Catalunya i que té el simbolisme “de la lluita dels catalans per reparar el greuge de l’expoli”. Solé va afegir que l’Arxiu ha de ser un espai, a més d’arxivístic, dinamitzador de la cultura.
Finalment, l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Josep Duran, va explicar que “tenim constància de l’existència a Salamanca de documents de la Ribera d’Ebre” i va demanar al subdirector general d’Arxius de la Generalitat que “quan es recuperin aquests papers, ens plauria tenir-ne una còpia a l’Arxiu Comarcal, perquè estiguin a l’abast de tothom”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: