Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Canal 33 parla sobre Artur Bladé i Desumvila

8 octubre 2007 · Noticies

El passat dijous 4 d’octubre el programa del món del llibre “L’hora del lector”, emès al Canal 33 i que dirigeix i presenta Emili Manzano, va fer una àmplia explicació de l’escriptor ebrenc Artur Bladé i Desumvila, en motiu del seu centenari, a més del projecte de l’obra completa que Cossetània Edicions està duent a terme.

Víctor M. Amela, crític i periodista, va fer una explicació del perquè havia triat el primer i segon volum de l’obra completa, com va descobrir l’Artur Bladé, i va fer una gran lloança a l’estil i qualitat literària. En paraules d’Amela, diu que va descobrir Bladé gràcies a la conversa que va tindre amb Quimi Portet, en un dels programes anteriors, el qual li va parlar de Bladé com a biògraf d’en Pujols. A més també comenta la gran sorpresa que li va causat el descobriment de l’obra de Bladé, i considera que qualsevol lletraferit ebrenc i català hauria de tindre els volums de l’obra completa a la seua prestageria. Amela també evoca una gran admiració per Bladé dient que espera que es continuï la publicació de tota l’obra completa, amb els inèdits inclosos, per tal que tots puguem disfrutar d’un dels millors escriptors catalans del segle XX en llengua catalana, que fins ara ha estat mig oblidat.

Les persones interessades poden veure tot el programa a la pàgina web www.tv3.cat/3alacarta/video.htm?ID=43419&CAT_ID=tvcat. La part de Víctor M. Amela comença al minut 38 d’aquest programa, on la protagonista va ser l’escriptor mexicana Alma Guillermoprieto.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: