Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Celebració del 7è Cap de Setmana Iber

8 octubre 2007 · Noticies

Pel que fa al poblat de Tivissa, el dissabte dia 6 d’octubre va tenir lloc al Castellet de Banyoles una visita guiada al jaciment, i el diumenge dia 7 d’octubre a les 11.00 hores es va fer una visita guiada al poblat. A més, entre les 10.30 i les 14.30 hores es va celebrar una festa ibèrica, amb tallers de cistelleria, obtenció de teixits, encunyació de moneda i fabricació de penjolls i amulets. Les visites guiades van ser seguides majoritàriament per públic adult, seguint el recorregut de tota la visita que dura aproximant 1 hora i 30 minuts. Pel que fa als tallers de la festa ibèrica, els adults i especialment els nens hi van participar d’una forma molt activa, visitant tots els tallers i podent-se emportar al final del matí, monedes ibèriques, penjolls, collarets i d’altres objectes, fets per ells. Aquests tallers permeten als nens i adults que hi participen conèixer aspectes de la vida quotidiana de la cultura ibèrica i apropar-se a aquesta cultura d’una forma molt didàctica. A més, tots els nens que van participar de les activitats del cap de setmana ibèric van ser obsequiats amb un joc educatiu sobre la cultura ibèrica, que cada any es diferent.
En total, al voltant de 125 persones van visitar el jaciment ibèric del Castellet de Banyoles i van participar de les diverses activitats programades. Pel que fa al lloc de procedència dels visitants, la majoria d’ells van ser veïns de Tivissa o d’altres pobles de la Ribera d’Ebre. Tot i així, també hi va haver visitants vinguts de diferents punts de Catalunya, amb un alt interès per l’arqueologia. Observant la participació de la gent en les activitats, l’Ajuntament de Tivissa ha valorat molt satisfactòriament aquestes jornades.

Pel que fa a l’establiment iber de Vinebre, van ser unes 180 persones les que van visitar-lo durant aquest cap de setmana. La majoria d’aquestes es van desplaçar al jaciment durant la tarda del dissabte, durant la qual la doctora Margarida Genera va realitzar visites guiades a les 16.00, 17.00 i 18.00 hores. Després d’aquesta darrera visita va tenir lloc el berenar iber, on van participar-hi un centenar de persones. Els visitants al poblat van ser veïns majoritàriament de Vinebre, tot i que van assistir algunes persones de pobles propers. El berenar va consistir en els aliments bàsics que els ibers cultivaven a les nostres terres i que encara avui en dia es cultiven, com són les ametlles, avellanes, figues seques, mel, olivada, pa, formatge fresc, oli i vi. A les 20.00 hores va començar la tornada a Vinebre, que es va realitzar amb torxes enceses i va comptar amb la participació d’unes 90 persones. La baixada va durar una mitja hora. Cal destacar que durant la tarda del dissabte va visitar el poblat una excursió amb autocar vinguda des de Barcelona, que realitzaven una visita de la ruta dels ibers.
L’Ajuntament de Vinebre ha valorat molt positivament aquest 7è cap de setmana iber, ja que amb activitats com aquestes es dóna a conèixer el patrimoni.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: