Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Constituïda a Flix la Comissió Organitzadora del Centenari de la Riuada de 1907 i de la Plantada de la Freixa

1 octubre 2007 · Noticies

Segons un expedient que hi ha a l’Arxiu Municipal de Flix (un dels pocs documents d’abans de la Guerra Civil que es conserven), la riuada va causar grans danys i pèrdues econòmiques a la població, encara que sortosament, per un altre costat, no van haver-se de lamentar víctimes humanes a Flix. A l’any següent després d’aquesta catàstrofe natural, es féu un acte institucional durant el qual fou plantada la freixa de la plaça de l’Església, que fou ubicada en el punt on es diu que van arribar les aigües de la riuada.
Per rememorar tots aquests fets, l’Ajuntament de Flix ha volgut organitzar un seguit d’actes que s’estendran al llarg d’un any, sota l’epígraf “L’Any de la Freixa. Centenari de la riuada de 1907”. A la reunió del 27 de setembre ja van sorgir diverses propostes d’activitats a realitzar. En aquest mes d’octubre es farà un acte institucional a la plaça de l’Església on es col•locarà una placa recordant els esdeveniments de fa cent anys.
La comissió organitzadora, encapçalada per l’alcalde de Flix, Pere Muñoz, està integrada per membres del consistori, tant regidors com personal de l’Ajuntament (Arxiu Municipal), per representants d’entitats i institucions del poble (CEIP “Enric Grau Fontseré”, IES Flix, Associació La Cana, Grup de Natura Freixe i Club Nàutic de Flix), del territori (Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre) i també per historiadors locals.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: