Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El conseller Puigcercós presenta el projecte “Territori TIC” a la Ribera d’Ebre

20 setembre 2007 · Noticies

L’objectiu d’aquest pilot és potenciar l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) en l’àmbit ciutadà i de les petites empreses de les comarques de la Ribera d’Ebre, el Pla de l’Estany i el Ripollès. “Territori TIC” vol implementar un model de gestió que permeti optimitzar els recursos que es destinen a polítiques de Societat de la Informació.

Durant la presentació del projecte a Móra d’Ebre, el conseller Joan Puigcercós ha assegurat que “aquesta prova pilot proporcionarà a les tres comarques un salt qualitatiu pel que fa a l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació”, i ha destacat que “aquest és un projecte que contribueix a avançar en equilibri territorial, i pensem que pot estendre’s”. Puigcercós ha afegit que “vam pensar en la Ribera d’Ebre per aquest projecte perquè és una de les comarques a qui li calen assolir aquests reptes pel que fa a telecomunicacions”. El conseller ha finalitzat el seu parlament amb una relfexió que considera fonamental per al progrés, com és “que la comarca de la Ribera d’Ebre vagi a una, cal una visió comarcal i amb una mancomunitat hi haurà beneficis per a tots els pobles, així com els recursos s’aprofitaran d’una manera més adequada, cal evitar el localisme mal entès, perquè és un enemic per a tots els pobles”. El conseller ha dit que “estic convençut que a la Ribera d’Ebre hi haurà aquesta visió de poder sumar, perquè la suma fa la força”.

Prèviament a la presentació, el conseller ha estat rebut pel president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé, els consellers comarcals, alcaldes i altres autoritats de la Ribera d’Ebre. Puigcercós ha signat en el Llibre d’Honor de l’ens comarcal i ha rebut com a obsequi una figura d’un llagut, embarcació típica de la comarca riberenca. D’altra banda, després de la presentació del projecte, Puigcercós ha visitat el telecentre de la Ribera d’Ebre, ubicat junt al Consell Comarcal, i ha felicitat els treballadors per la feina que estan realitzant.

El projecte “Territori TIC” busca crear una xarxa de complicitat i corresponsabilitat amb el món local; generar nous serveis; i potenciar el telecentre com a element de referència de la ciutadania, les empreses i les administracions locals. Aquest projecte és una prova pilot dotada d’un pressupost de 620.000 euros, que tindrà una durada de dos anys i que es desenvoluparà a la Ribera d’Ebre, el Ripollès i el Pla de l’Estany. Aquestes comarques comparteixen trets socials i econòmics, com són l’estructura demogràfica i una economia bàsicament agrícola. A més, totes tres tenen telecentres consolidats que actuen com a referent en matèria TIC en el seu àmbit. El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha destacat la importància de la Xarxa de Telecentres de Catalunya com a eix vertebrador de l’impuls de la Societat de la Informació al país.
“Territori TIC” avaluarà un model descentralitzat i territorial de gestió dels telecentres, potenciarà la millora del grau d’alfabetització digital i de l’ús de les TIC entre la població, i assessorarà el sector empresarial local (bàsicament petites empreses i microempreses). El seguiment de l’impacte d’aquesta prova pilot es farà a través de la Fundació Observatori per a la Societat de la Informació a Catalunya (FOBSIC).

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: