Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Rasquera s’omple de diversitat durant la Jornada Intercultural de la Ribera d’Ebre

17 setembre 2007 · Noticies

L’acte va ser inaugurat pel President del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre,. Josep Solé; la directora dels Serveis Territorials de Joventut de les Terres de l’Ebre, Montserrat Perelló, i l’alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa. Perelló va explicar que “en un món cada dia més globalitzat, cal treballar per la cohesió social” i va destacar la important tasca d’aquestes jornades celebrades a la Ribera d’Ebre per tercer any consecutiu (el primer any es van fer a Benissanet, i el passat 2006 a la Torra de l’Espanyol). Per la seva banda, el President del Consell Comarcal va explicar que “la immigració és una oportunitat important, i no un problema, i cal aprofitar-ho per a conèixer noves cultures”. Solé considera que “ja hem superat el repte de la convivència, ara cal fer front al de la cohesió social”. Finalment, l’alcalde de Rasquera va encoratjar els organitzadors d’aquesta festa “per a continuar realitzant-la molts anys més” i va destacar el paper de la interrelació de les persones per a construir una societat millor. En acabar els parlaments, la Batucada de Riba-roja va fer una actuació.

Els plats forts de la Jornada Intercultural van ser la jornada gastronòmica, on els assistents van poder degustar una gran varietat de productes típics de cultures com la marroquina, catalana o l’anglesa, i els espectacles de dansa del ventre, sari, sevillanes, instruments tradicionals eslovacs i danses tradicionals catalanes (on els participants en el curs de danses tradicionals catalanes, celebrat el dissabte 15 i mateix el diumenge 16 de setembre, van demostrar el que havien après), espectacles que els assistents van seguir amb molta atenció i també participant-hi.

Cap a les 18 hores es van obrir els diferents tallers, on tant els més petits com els més grans van poder fer-se tatuatges d’henna, endur-se a casa un pa marroquí, fer cistells de pauma, pintar-se i decorar-se la cara com una núvia índia, o fer-se trenetes als cabells, entre d’altres. També van destacar els tallers de criquet i de culleres de l’amor gal•leses, una curiosa tradició que s’ha reprès actualment, i que consisteix en que cada noi que es vol prometre ha de fer una cullera de l’amor de fusta de manera artesanal, incloent-hi diferents símbols que han d’explicar a la perfecció el que sent per la seva xicota.

En acabar els espectacles, es va celebrar una xocolatada popular, i tot seguit es va finalitzar la festa amb un correfoc a càrrec dels Diables de Rasquera.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: