Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Entra en servei l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre

5 maig 2007 · Noticies

Ha entrat en servei el nou arixu comarcal de la Ribera d’Ebre, que donarà servei als catorze ajuntaments de la comarca i a les persones i entitats privades que vulguin confiar la seua documentació a aquesta nova institució.

L’arxiu, inaugurat el dia 25 d’abril passat pel conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Joan M. Tresserras, ha firmat convenis amb l’Ajuntament de Móra d’Ebre i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per garantir el funcionament d’aquest nou equipaments cultural.

L’arxiu comarcal s’ha construït en un solar de titularitat municipal de 1.000 metres quadrats, on s’ha aixecat un edifici de 1.570 metres quadrats dissenyat per I’arquitecta Meritxelll Inaraja Genís.

L’equipament disposa d’una sala de consulta de documents dotada de dotze punts per als usuaris, una sala polivalent d’activitats diverses, i de vestíbul. També té una zona de treball intern, despatxos, sales de classificació, desinsectació, de recepció i de tria de la documentació. Els dipòsits documentals tenen una capacitat de 13.261 metres lineals de documentació. L’arxiu es va iniciar l’any 2003 quan el ple de la corporació municipal de Móra d’Ebre cedia els terrenys al Departament de Cultura per a la construcció de l’arxiu comarcal.

L’import total de la construcció i mobiliari de l’arxiu ha estat de 2.320.803 euros.

L’arxiu comarcal de la Ribera d’Ebre es troba ubicat al carrer Antoni Gaudí número 23 de Móra d’Ebre i atén de dilluns a divendres, de 9 a14 h i de dilluns a dijous, 15.30 a 18.00 h.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: