Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Benissanet inaugura el projecte de senyalització turística de les Terres de l’Ebre

2 març 2007 · Noticies

Divendres, 2 de març de 2007, va tindre lloc l’acte d’inauguració del programa de senyalització exterior de tots els municipis i entitats municipals descentralitzades de les Terres de l’Ebre. Aquesta actuació consisteix en la instal·lació de mòduls de senyalització interpretativa, els quals destaquen els atractius turístics de més interès de cadascuna de les poblacions del territori. L’import total del programa ascendeix a gairebé 450.000,00 euros, els quals han estat finançats pel Pla de dinamització turística de les Terres de l’Ebre (que es nodreix d’aportacions de l’Administració central, l’autonòmica i la local) i també ha comptat amb una subvenció del FEDER en el cas de la senyalització que s’instal·la a la Ribera d’Ebre.

La inauguració va ser presidida per l’alcalde de Benissanet, Josep Maria Sarroca; el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé Arnal; el president del Consorci per a l’Execució del Pla de Dinamització Turística, Alfons Montserrat, i el director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Joan Carles Vilalta. A l’acte estaven convidats tots els alcaldes i presidents d’EMD de les Terres de l’Ebre, els quals van poder conèixer de primera mà les característiques dels mòduls que s’aniran instal·lant a cadascuna de les seves localitats.

El mobiliari d’aquesta senyalització a l’aire lliure consisteix en mòduls antivandàlics capaços de transmetre una bona part dels atractius turístics comuns del territori i al mateix temps aquells que són propis de cada una de les localitats. El mòdul consta de textos en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès) acompanyats de dibuixos que busquen ser una representació didàctica dels atractius que es volen transmetre. Alhora estan dotats de plànols que ajuden el visitant a situar-se al territori, i faciliten els telèfons i pàgines web on es pot trobar més informació, alhora que destaquen altres punts d’interès que no apareixen com a temes centrals dels senyals. El mòdul està construït en ferro i els dibuixos i els textos apareixen gravats mitjançant tecnologia làser en planxes d’acer inoxidable. Aquestes característiques faciliten la neteja del senyal en cas de patir un atac vandàlic.

En cada municipi de la Ribera d’Ebre s’instal·laran aquests plafons amb set temes de promoció turística diferents. En el cas de la senyalització de Benissanet els temes que tracta són: la fruita, les bandes de música, la figura de l’escriptor Artur Bladé i Desumvila, la torre de guaita, el rrefugi de la Font Gran, el pas de barca i el Camí de Sirga (tema comú en els municipis des de la Pobla de Massaluca a Benifallet).

El director general de Turisme, Joan Carles Vilalta, va manifestar la seua satisfacció per l’actuació realitzada i va destacar el fet que en aquest cas s’hagi potenciat una ruta literària, dedicada a Bladé i Desumvila.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: