Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Principals acords del Ple del Consell Comarcal del 28 de febrer de 2007

28 febrer 2007 · Noticies

El Ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre es va reunir a la sala de sessions del Consell el dimecres 28/2/2007, a les 18.30 hores. Els principals acords adoptats, per unanimitat, van ser els següents:

1. Es va donar lectura i es va aprovar l’acta de la sessió núm. 1/2007, de 31/1/2007.

2. Es va aprovar el conveni entre el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, l’Ajuntament de Vinebre i l’Institut Català del Sòl (Incasol) entorn l’actuació de restauració de l’edifici conegut amb el nom de Ca Don Joan, emmarcat en el Projecte FEDER – Pla de desenvolupament de la comarca de la Ribera d’Ebre, FEDER 2004-2005 del període 2000-2006. A través d’aquest conveni, el Consell Comarcal podrà traspassar els recursos assignats a aquesta actuació a l’Incasol perquè executi els treballs.

3. Es va aprovar la modificació de la plantilla de personal del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. En concret es va ampliar la plantilla amb una nova plaça d’auxiliar administratiu, que es destinarà al nou Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre. També es van incloure uns complements especifics destinats a auxiliars administratius de l’ens que no en cobraven.

4. Es va aprovar el conveni de col·laboració entre el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i l’Ajuntament de Móra d’Ebre per a la gestió de l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre. Aquest conveni preveu l’aportació de 9.000 euros anuals per part del departament de la Generalitat al Consell Comarcal. El Consell Comarcal invertirà aquesta quantitat en la contractació d’un auxiliar administratiu per a l’arxiu, la realització de tractaments de desinfecció de documents i l’adquisició de material d’oficina per a l’equipament.

5. Es va aprovar el conveni de col·laboració entre el Consorci per a l’Execució del Pla de Dinamització Turí­stica de les Terres de l’Ebre, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i l’Ajuntament de Móra d’Ebre. Aquest conveni es va aprovar per a l’execució del projecte de restauració de la torre fusellera del castell de Móra d’Ebre i la instal·lació de senyalització sobre les guerres carlines a la fortalesa. Es tracta d’una actuació pressupostada amb 80.000 euros, finançats en un 45% per l’Ajuntament de Móra d’Ebre i en un 55% pel consorci esmentat.

6. Es va aprovar el conveni de col·laboració entre el Consorci per a l’Execució del Pla de Dinamització Turí­stica de les Terres de l’Ebre, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, l’Ajuntament de Flix i l’Associació Grup de Natura Freixe. Aquest conveni es va aprovar per a la redacció del projecte tècnic d’un equipament amb finalitats turístiques i centre d’interpretació al Mas de la Pitoia. Es tracta d’una actuació pressupostada amb 25.000 euros, finançats en un 45% per l’Ajuntament de Móra d’Ebre i en un 55% pel consorci esmentat.

7. Es van ratificar els decrets de Presidència 7/2007 i 10/2007.

8. Es va donar compte dels decrets de Presidència del 6 al 12/2007, de les resolucions de Gerència de la 99/2006 a la 17/2007, i de l’acta de la sessió de la Comissió de Govern Comarcal 15/2006.

9. El president va donar un seguit d’informacions a la resta de membres del Ple referents a una visita efectuada per la presidenta de l’Institut Català de les Dones el passat dia 16, la inauguració el pròxim divendres de la senyalització turística comarcal a Benissanet, la celebració aquest cap de setmana d’unes jornades sobre Artur Bladé i Desumvila a Benissanet i actes complementaris, la celebració d’una jornada sobre prevenció de delinqüència juvenil a la comarca i la constitució del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Ribera d’Ebre el passat dia 13.

10. El ple va finalitzar amb el preceptiu torn de precs i preguntes.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: