Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Inauguren l’exposició de l’Any Bladé a Barcelona

16 gener 2007 · Noticies

El passat dia 15 de gener es va inaugurar a Barcelona l’exposició «Artur Bladé i Desumvila: escriptor de l’Ebre català , cronista de l’exili». L’acte va comptar amb la presència del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvador; del president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé Arnal, de l’alcalde de Benissanet, Josep M. Sarroca; del fill de l’homenatjat, Artur Bladé i Font, i de la presidenta de l’Associació Artur Bladé i Desumvial, Núria Grau. També van assistir-hi l’expresident del Parlament, Heribert Barrera, i l’exconsellera d’Educació de la Generalitat, la benissanetana Carme Laura Gil; el crític literari, Albert Manent; el periodista Xavier Garcia, entre d’altres, i una àmplia representació de l’associacionisme cultural de la Ribera d’Ebre.

L’exposició es podrà visitar a la Residència d’Investigadors CSIC-Generalitat de Catalunya (c. de l’Hospital 64) de Barcelona, de dimarts a divendres, de 17 a 20 h; dissabte, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenge, d’11 a 14 h, fins al dia 4 de febrer. Després de Barcelona, la mostra visitarà diferents poblacions ebrenques, com Benissanet, Móra d’Ebre, Tortosa…

Aquesta va constituir la primera de les activitats que ha preparat una comissió integrada per institucions i entitats catalanes per commemorar el centenari del naixement de l’escriptor benissanetà Artur Bladé i Desumvila, de la qual en forma part el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

El dia 18 tindrà lloc el segon acte, concretament la presentació del calendari d’activitats i del llibre del Centenari d’Artur Bladé i Desumvila (1907-2007), a les 19 h, a l’Institut d’Estudis Catalans (c. del Carme 47) de Barcelona. L’acte anirà a càrrec d’Artur Bladé i Font, Xavier Garcia, Joan Martí, Heribert Barrera i un representant de la Institució de les Lletres Catalanes.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: