Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre estrena nou vehicle de transport adaptat

28 novembre 2006 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha adquirit i posat en marxa un nou vehicle de transport adaptat, per a substituir el primer que va iniciar el servei. Amb aquesta adquisició, el Consell Comarcal està dotat de dos vehicles de transport adaptat, un de dotze places i dos cadires, i l’altre de 36 places amb set cadires.

Amb aquest equipament es transporten diàriament a les tres residències per a gent gran de la comarca, ubicades a Ascó, Móra d’Ebre i Móra la Nova, 24 usuaris procedents de deu municipis de la comarca. Els usuaris beneficiaris del servei són recollits cada matí al seu domicili i retornats a casa a la tarda.

Així mateix, dos dies a la setmana es transporten fins a Móra d’Ebre quinze usuaris, membres de l’Associació de Malalts de Parkinson, procedents de diferents pobles de la Ribera d’Ebre, per assistir a classes específiques de manteniment per a aquest col·lectiu.

A banda d’això, durant l’any s’atenen demandes sovintejades de serveis diversos adreçats a col·lectius específics, tals com els que sol·liciten el centre d’educació especial Jeroni de Moragas, escoles de música, llars d’infants, llars de jubilats, etc., que tenen tractament de serveis extraordinaris no regulars.

Cal esmentar que aquest exercici 2006, amb el protocol addicional al conveni marc de col·laboració entre el Consell Comarcal i el Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, la Ribera d’Ebre disposa d’una subvenció ordinària de 30.571,50 euros per finançar aquest servei, i una altra de complementària a la ja atorgada per import de 30.571,50 euros més.

Tot i aquestes aportacions de la Generalitat, el conjunt del servei, que és completament gratuït per als usuaris, produïx anualment un dèficit que el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre sufraga amb les aportacions del conveni de col·laboració que signa anualment amb l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV).

L’acte de presentació del nou vehicle va ser presidit pel president comarcal, Josep Solé, i va comptar amb la presència del conseller responsable de l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal, Toni Pujals.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: