Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal impulsa la integració dels estrangers

27 novembre 2006 · Noticies

El Pla territorial de ciutadania i immigració de la la Ribera d’Ebre, conjuntament amb els ajuntaments de la comarca, organitza unes sessions de formació i benvinguda, adreçades a totes aquelles persones que s’han empadronat en municipis de la comarca a partir del mes de gener de 2006. De moment ja s’han efectuat sessions als municipis de Flix, Móra d’Ebre i Móra la Nova, i continuaran en d’altres poblacions en dates properes.

L’objectiu d’aquestes sessions és apropar les institucions del país als ciutadans nouvinguts i donar a conèixer la xarxa de serveis i recursos comarcals que resten a la seva disposició en diferents àmbits, especialment en el de la salut, l’educació i els serveis socials.

El contingut de les sessions de benvinguda inclou una primera part dedicada a explicar els trets fonamentals del municipi i la comarca, seguidament es parla del funcionament del sistema català de salut i xarxa de serveis, del funcionament del sistema educatiu a Catalunya i comunitat educativa i, finalment, dels serveis socials d’atenció primària a Catalunya i a la comarca. Les sessions van a càrrec de professionals dels camps de la salut, l’educació i els serveis socials que treballen en institucions de la contrada.

Aquesta activitat forma part del programa d’actuacions del Pla territorial, que inclou també l’edició i distribució d’una guia d’acollida, la celebració d’una jornada intercultural, cursos i sessions formatives adreçats als professionals dels serveis assistencials o l’organització de cursos de català, entre d’altres. La propera activitat serà el 12 de desembre i consistirà en un taller de cuina intercultural, a Rasquera.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: