Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre celebra el Dia contra la Violència de Gènere

24 novembre 2006 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha organitzat aquest divendres, 24 de novembre, una jornada de treball i debat a Móra d’Ebre per commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que s’escaurà demà. Hi han assistit cinquanta persones, majoritàriament dones, de diferents municipis de la comarca.

Pilar Ten, responsable de l’Àrea de la Dona del Consell Comarcal, ha destacat el fet que “enguany no hem volgut organitzar només un acte simbòlic de record a les víctimes de la violència domèstica, com vam fer l’any passat, enguany hem volgut organitzar una jornada de debat i reflexió al voltant d’aquest greu problema de la nostra societat”.

Ten s’ha felicitat també per l’alt nivell de les ponències i les taules redones organitzades, i ha destacat el fet que els ponents han sigut persones que viuen en primera línia la tragèdia de la violència de gènere, tant des del punt de vista policial, com de la judicatura, com dels serveis assistèncials i de suport a les víctimes.

Mercè Feliu, advocada del Servei Jurídic de l’Institut Català de les Dones (ICD) de Terres de l’Ebre, ha posat de manifest l’increment de la sensibilització ciutadana al voltant de la problemàtica de la violència de gènere i l’increment progressiu de les denúncies de les afectades. Feliu ha destacat el fet que els cossos policials, tals com la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, efectuen una gran tasca de suport i protecció de les víctimes. Les denúncies per maltractaments s’han incrementat notablement a les Terres de l’Ebre des de l’any 2000 fins ara, i en especial en els dos últims anys, “a causa de l’entrada en vigor de la llei de violència de gènere”, ha explicat l’advocada. Aquesta llei possibilita la detenció i la imposició de sentències d’allunyament als agressors. La llei preveu també que la víctima de maltractaments tingui la custòdia dels fills, se li garantixi la permanença en el domicili familiar i el pagament de pensions per al manteniment dels fills per part dels agressors.

La jornada ha reunit en sessions de matí i tarda, Gabriel Perles, director dels Serveis Territorials de Benestar i Família de les Terres de l’Ebre; Eugènia Canal, magistrada i jutgessa titular del Jutjat núm. 2 de Barcelona; Federico Diego,director del Servei Territorial de Justícia de les Terres de l’Ebre; Mercè Feliu, advocada del Servei Jurídic de l’Institut Català de les Dones (ICD) de Terres de l’Ebre; Joan Santigosa, metge de capçalera; Juan Carlos Cerón, comissari de la Policia Nacional a Tortosa; Engràcia Querol, responsable d’actuacions en matèria de violència familiar del Departament de la Secretaria de Famílies i d’Infància; Anna Ciprià, treballadora social; Carme Llopis, directora de l’Associació BIDA, i Ismael Eixart, director de l’Àrea. Bàsica de SSAP de l’Ajuntament de Tortosa.

L’acte ha finalitzat amb la lectura del manifest contra la violència de gènere, a càrrec de Rosa Vandellòs, coordinadora de l’ICD de les Terres de l’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: