Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Balanç de la temporada turística estiuenca 2006

21 novembre 2006 · Noticies

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va presentar el dilluns 27 de novembre de 2006 als membres del ple comarcal, una anàlisi de l’ocupació turística a la comarca durant el període d’estiu de 2006.

L’informe indica que amb les dades recollides als punts d’informació turística comarcals es va poder comprovar que la majoria de consultes les van realitzar turistes i visitants que pertanyen al segment familiar i procedents de Barcelona en primer lloc, de la província de Tarragona (sobretot de Reus), i de França.

La majoria de turistes que van visitar la comarca anaven de pas o feien una estada d’un, i la majoria van conèixer la zona pel boca-orella, és a dir, recomanats per familiars o amics. També destaquen els que van conèixer la comarca a través d’internet.

Pel que fa a la informació sol·licitada, la majoria va demanar informació del castell de Miravet i d’aquest municipi en general. En segon lloc, els visitants van demanar informació sobre el turisme fluvial i sobre les rutes culturals, de BTT i, sobretot, de senderisme.

Pel que fa al turisme fluvial i per segon any consecutiu es va detectar un increment substancial en les consultes realitzades sobre aquest camp. El nombre de consultes va augmentar a causa del funcionament del servei de transport fluvial impulsat pel Consell Comarcal, amb 1.405 visitants, dels quals 575 van realitzar el trajecte llarg (Móra d’Ebre-Miravet) i 830 van optar per fer els passeigs o viatges curts. L’estiu passat hi va haver un increment del 23,03% més respecte la temporada passada.

Segons les dades que es desprenen d’aquest estudi, les cases de pagès van mantindre una ocupació del 23% el mes de juliol. Van augmentar fins al 62,7 % el mes d’agost i van disminuir fins al 12% el mes de setembre.

Pel que als càmpings, van passar d’un 50% d’ocupació el mes de juliol fins a arribar al 87% el mes de setembre.

Durant els mesos de juliol i setembre l’ocupació hotelera gairebé va ser la mateixa, un percentatge que es va situar al voltant del 65%. El mes d’agost va ser mica més elevada, del 87,4%. Les pernoctacions als hotels durant els mesos d’estiu van ser d’un total de 9.160, gairebé les mateixes que la temporada passada.

Pel que fa a les fondes i pensions, el mes de juliol va obtindre l’ocupació més elevada de l’estiu, amb un 47,2%. El mes d’agost l’ocupació va ser una mica inferior i va representar un 44,2%. Es va reduir al 32,4% el mes de setembre. En global, però, el nombre de pernoctacions en aquesta modalitat va augmentar respecte la temporada passada en un 27%.

L’ocupació als albergs va obtindre un percentatge del 53,2% el mes de juliol, i del 43%, durant el mes d’agost. Es va reduir fins al 6% el mes de setembre. Les pernoctacions registrades als albergs durant els mesos d’estiu van ser 3.368, un 1,5% més respecte la temporada passada.

L’apartament turístic va assolir una ocupació del 10,8% el mes d’agost. El juliol l’ocupació va ser una mica inferior, del 6%, i el setembre, del 4,2%.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: