Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El conseller de Governació visita el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

19 octubre 2006 · Noticies

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Xavier Sabaté, va visitar el 19 d’octubre Móra d’Ebre per presidir la signatura d’un conveni de col·laboració entre el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Mitjançant aquest conveni, l’AOC es compromet a oferir assessorament tècnic i formació al Consell Comarcal, i l’ens comarcal a continuar donant suport i assessorament als ajuntaments en temes com l’ús de la signatura electrònica i la implantació de les noves tecnologies a l’Administració local. Amb aquest conveni ja són 22 el nombre dels consells comarcals que s’hi han adscrit.

Xavier Sabaté va arribar al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a les 11 hores, i va ser rebut pel president de l’ens, Josep Solé; el director gerent del Consorci Administració Oberta Electrònica de Catalunya (AOC), Joan Olivares, i el director de l’Agència Catalana de Certificació (CATCert), Jordi Masias.

El conseller va signar en el Llibre d’Honor i, a continuació va tindre lloc l’acte de signatura electrònica del conveni mitjançant el qual l’AOC prestarà serveis d’assistència tècnica per a la promoció i el desenvolupament de la societat de la informació a les administracions locals de la comarca.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre rep del Fons de Cooperació Local (FCL) vigent 1.787.984 euros. El Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC) 2007 preveu un ajut de 683.383 euros per a l’adquisició d’equipaments per a l’arranjament i millora dels camins rurals i una subvenció de 200.000 euros per al desenvolupament de la gestió i promoció turística, i ampliació de serveis als municipis.

Quant als fons europeus FEDER, el Consell Comarcal va rebre de la convocatòria 2004-2005 un ajut de 230.000 euros per a les oficines de gestió i promoció turística. Aquest ens també va rebre una subvenció per a noves tecnologies de 173.250 euros.

En total, la comarca de la Ribera d’Ebre té previst de rebre del PUOSC vigent més de 5,9 milions d’euors, del FCL ha rebut en el període 2004-2006 més d’1,7 milions, i del FEDER, 858.000 euros.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: