Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Presentació del llibre ‘Caminant per la serra de Cardó’

8 agost 2006 · Noticies

‘Caminant per la serra de Cardó’ és el nom del darrer llibre editat pel Grup Cultural Rasquerà. Es tracta d’un volum de 136 pàgines, obra del veí de Rasquera Joan Farnós Pallarès, que s’ocupa de descobrir la diversitat de paisatges i de patrimoni etnològic que amaga el terme municipal d’aquesta població de la Ribera d’Ebre presidit per la serralada de Cardó.

El volum descriu catorze itineraris diferents pels paratges rasquerans, dividits en tres espais: camins de llevant, vistes de l’Ebre i la vall de Cardó. Cadascuna d’aquestes rutes compta amb una descripció general i una descripció detallada en què s’indica minut a minut els accidents geogràfics, les cruïlles de camins o les construccions que l’excursionista s’anirà trobant durant la seua passejada. Cada itinerari s’acompanya d’un mapa i de diferents comentaris sobre qüestions geogràfiques, culturals i etnogràfiques.

L’autor de l’obra, Joan Farnós, explica que ha pretès conjugar en aquest llibre la informació d’interès per als excursionistes i alhora indicar aspectes patrimonials (construccions de pedra en sec, masos, basses, etc.) que amaga el territori. Farnós considera que conèixer la riquesa paisatgística i patrimonial del terme de Rasquera és el primer pas per estimar-lo i per preservar-lo.

La presentació del volum va tindre lloc el dilluns 7 d’agost a les escoles de la població, en el decurs d’un acte presidit per l’alcalde, Bernat Pellisa, i el president del Consell Comarcal, Josep Solé.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: