Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Benissanet promociona els albèrgens

1 agost 2006 · Noticies

El dia 30 de juliol es va celebrar al Casal de Benissanet la primera edició Festa de l’Alberge. Durant la jornada es va efectuar un ventall d’activitats per a tots els gustos, que van contribuir a amenitzar aquesta jornada que s’havia marcat dos objectius ben diferenciats: un de popular, donar a conèixer la qualitat dels alberges (préssecs) benissanetans i, d’altra banda, un de tècnic, aconseguir la denominació de qualitat Préssec de la Ribera d’Ebre.

Al matí es van fer unes xarrades a la sala d’actes del Casal Municipal, on diversos tècnics van exposar als productors d’albèrgens les diferents estratègies per aconseguir una promoció de la producció a través d’apel·atius de qualitat, com ara les indicacions geogràfiques protegides o les denominacions d’origen. En aquest sentit, els organitzadors van aprofitar la festa per donar a conèixer les principals característiques de la fruita local i al llarg de tot el dia van obsequiar els visitants amb una capsa de sis unitats d’albèrgens rojos.

El recinte de la festa estava ocupat per estands d’empreses i cooperatives fructícoles de la zona i per una exposició d’una cinquantena de varietats de préssecs que es conreen a Benissanet. Els actes es van complementar amb un concurs de postres amb alberge, un concurs de pelar albèrgens, una diada gastronòmica de l’alberge als restaurants i un campionat intercomarcal de birles. Els visitants també van poder gaudir d’una mostra d’artesania de la zona i de diferents activitats lúdiques, musicals i d’animació infantil.

L’acte va ser organitzat per l’Ajuntament de Benissanet i les empreses del sector, mi va comptar amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre a través de l’Oficina de Serveis a la Joventut. El president comarcal, Josep Solé, va visitar la festa i en feu la cloenda.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: