Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Ocupació turística a la Ribera d’Ebre en el període de Setmana Santa

19 abril 2006 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va avaluat l’ocupació turística a la comarca en el període de la Setmana Santa de 2006.

Com a novetat d’enguany cal destacar que el Consell Comarcal va posar en marxa el servei de transport turístic fluvial pel riu Ebre entre els embarcadors de Móra i Miravet, del 8 al 16 d’abril. Es van efectuar dos viatges diaris, de dimarts a diumenge, entre ambdós municipis i també es van fer viatges de curta durada per la rodalia de Móra d’Ebre, Móra la Nova i Miravet.

El nombre de persones que van utilitzar utilitzar aquest servei durant el període de Setmana Santa va ser de 224, les quals van optar per les modalitats següents:

Móra – Miravet, 70
Passeig Móra, 50
Passeig Miravet, 104

L’ocupació no va ser superior per causa de la pluja, ja que es va haver d’anul·lar algun viatge a causa del temps.

La comparació de les persones per dia que van utilitzar el servei durant la Setmana Santa 2006 amb el total de persones per dia que el van utilitzar durant tota la temporada d’estiu de l’any 2005, indica que durant la Setmana Santa 2006 hi va haver una utilització de 38 persones/dia aprox., mentre que durant la temporada estiu 2005 va ser de 17 persones/dia aprox.

Aquestes dades reflectixen que durant la Setmana Santa de 2006 hi va haver més del doble de persones que van utilitzar el servei per dia respecte tota la temporada turística d’estiu de l’any 2005. En 6 dies dies es va assolir més del 20% de l’ocupació total que hi va haver en tota la temporada de l’any passat.

El turista tipus que va arribar a la comarca de la Ribera d’Ebre va restar a la zona entre 2 i 4 dies; viatjava en parella i família; va sol sol·licitar informació referent a la comarca en general i provenia majoritàriament de Barcelona.

Pel que fa a l’allotjament, es va observar un any més la manca d’allotjaments rurals per donar acollida a la demanda existent durant les vacances de Setmana Santa.

L’ocupació turística durant aquests dies a la comarca de la Ribera d’Ebre va ser del 100 per cent en establiments hotelers, igual com en els càmpings i a les cases rurals.

De les dades recollides als punts d’informació turística, es va extreure que molts dels visitants van vindre a la comarca atrets sobretot pel municipi de Miravet i el seu castell, els espais naturals, les rutes culturals, el senderisme i per la possibilitat de navegar per l’Ebre.

Es va consolidar com a lloc d’interès turístic l’espai natural de Sebes, a Flix, amb més de 450 visitants i l’ocupació al 100% del turisme fluvial a l’embassament de Riba-roja d’Ebre.

L’opció de visitar el castell de Móra d’Ebre va ser també un atractiu més que va despertar força interès entre els visitants.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: