Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El consorci de residus incrementa la recollida selectiva

16 març 2006 · Noticies

El Consorci de Gestió de Residus Municipals de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat ha presentat els resultats de la recollida selectiva durant l’any 2005. En total, es van recollir més de 4.670 tones de paper, envasos, vidre i matèria orgànica en el conjunt dels municipis de les tres comarques, la qual cosa representa el 25,6% del total de les escombraries de les tres comarques.
El president del consorci, Josep Solé, ha indicat que s’ha enregistrat un increment superior al 65%, la qual cosa significa una millora important gràcies a l’ampliació de la recollida de la fracció orgànica a quatre poblacions més. La recollida de la fracció orgànica es va augmentar de forma molt important, concretament va créixer un 345% respecte l’any anterior.
El consorci va recollir de manera selectiva 1.848 tones més que durant el 2004. A més, mentre que l’any 2005 es va augmentar la producció de residus en 480 tones, fins a assolir les 18.256 tones, el volum de brossa que es va derivar a l’abocador es va reduir un 9,15%, a causa de l’increment en la recollida de totes les fraccions.
Un altre factor important per incrementar la recollida selectiva fou el bon comportament de les deixalleries que funcionen a Móra d’Ebre, Flix i Falset, que van rebre un total de 850 tones de residus durant el 2005, la qual cosa representa 234 tones més que durant l’exercici anterior. El consorci ja ha anunciat la intenció de construir una deixalleria a Gandesa i una altra en algun poble del Priorat, que s’afegiran a les esmentades anteriorment i a la que ha començat a funcionar aquest mateix mes de març a Ascó.
Quant a la recollida de la fracció orgànica, actualment ja són setze els municipis que l’han implantada, vuit més que a l’any 2005. Móra d’Ebre, Tivissa, Gandesa i Cornudella del Montsant s’hi afegiran pròximament.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: