Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Balanç d’activitat de l’Oficina d’Informació al Consumidor

7 març 2006 · Noticies

L’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor de la Ribera d’Ebre ha gestionat 92 reclamacions des que es va posar en funcionament, a la darreria de l’any 2004. El sector de la telefonia és el que va generar un nombre major de consultes (el 39,13% del total), seguit del de les acadèmies d’ensenyament (16,3%) i el comerç (14,13%).

Un total de 57 reclamacions es van poder arxivar fruit de l’activitat de la tècnica de l’OCIC, que va fer de mitjancera entre les parts perquè assolissin un acord. Altres 28 reclamacions van ser arxivades per la no acceptació de l’arbitratge. Altres 16 van ser traslladades a la Junta Arbitral de Consum o a la via judicial, perquè es van interposar denúncies. 6 reclamacions van ser declarades no procedents.

Les reclamacions més freqüents dels consumidors riberencs durant el 2005 van ser motivades per les dificultats que posen les empreses de telefonia quan els clients es volen donar de baixa del servei.

Les reclamacions sobre acadèmies d’ensenyament van provindre de la Torre de l’Espanyol i Ginestar, on els consumidors van contractar uns cursos que no es van arribar a impartir.

Quant al comerç, el major nombre de queixes anaven relacionades amb la prestació de serveis deficients i problemes amb les garanties dels aparells.

Les reparacions de la llar, les assegurances, els bancs i les empreses financeres; la compra i reparació de vehicles; les reparacions de telefòns i els transports també van ser objecte de reclamació pels consumidors de la comarca.

L’acte de presentació d’aquestes dades va tindre lloc el 7 de març, al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb la presència del director dels Serveis Territorials de Comerç, Consum i Turisme de les Terres de l’Ebre, Josep Felip Monclús, i de la tècnica de consum comarcal, Núria Pallejà.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: