Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Empreses riberenques premiades a la Nit del Comerç i el Turisme

15 novembre 2005 · Noticies

La Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa ha organitzat la primera la Nit del Comerç i el Turisme de les Terres de l’Ebre, que tindrà lloc el dia 18 de novembre, a Deltebre. Durant la celebració d’aquest acte es lliuraran premis i reconeixements a empreses i comerços de les nostres terres. En concret, s’entregaran sis premis a comerços del territori i altres sis premis a empreses relacionades amb el turisme. A més, l’organització atorgarà diversos reconeixements a comerços i empreses de les comarques ebrenques.

Entre les empreses guardonades n’hi ha diverses de la comarca de la Ribera d’Ebre. En primer lloc, s’atorgarà un premi al Restaurant Fonda Barcelona, de Móra la Nova, per ser un comerç amb una llarga trajectòria dins de l’hostaleria, que ha estat regentat per diverses generacions d’una mateixa família i per ser un establiment emblemàtic de la comarca.

També s’atorgarà un premi relacionat amb el turisme a l’empresa Riu Natura, de Móra d’Ebre, per la seva projecció comercial. Riu Natura és una de les empreses de la comarca que ha apostat pel turisme fluvial i actualment és un referent en aquest sector a les nostres comarques. Entre les activitats de l’empresa, cal destacar el programa de viatges fluvials que desenvolupa durant l’estiu entre Móra i Miravet, gràcies a l’acord que manté amb el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

En l’apartat de reconeixements, el jurat qualificador n’ha atorgat un a l’empresa Oliflix, de Flix, per la seva elaboració artesana de l’oli d’oliva verge. Es una empresa amb un extens currículum en aquest sector,i que ha sigut guardonada amb diversos premis, com ara la medalla de plata concedida per la Guide of Fine Food Retailers per l’alta qualitat del seu oli, obtingut de la premsada en fred i amb maquinària tradicional.

Un altre reconeixement s’atorgarà al centre Jeroni de Moragas, de Móra d’Ebre, dedicat a l’educació especial, per les seues activitats i tallers laborals que donen ocupació a treballadors amb disminució física o psíquica.

També s’ atorgarà un reconeixement al forn de Ca Planero, de Rasquera, per la seva elaboració artesana dels pastissets.
El forn de Ca Planero va obrir les seves portes l’any 1929. Està regentat actualment per la tercera generació familiar, essent la propietària la Sra Carme Pellisa, qui ha engrandit el negoci amb l’obertura d’un altre establiment de forn de pa i cafeteria. És el forn més antic de Rasquera i l’elaboració del seu pa i pastes es fa encara en forn de llenya.

La Nit del Comerç i el Turisme de les Terres de l’Ebre compta amb la col·laboració de la Conselleria de Comerç, Consum i Turisme de la Generalita; la Diputació de Tarragona, l’ Ajuntament de Deltebre i la col·laboració dels consells comarcals de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià. També hi col·laboren diversos ajuntaments del territori, l’IDECE, l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre (AECE), i associacions de comerciants.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: