Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Curs ‘Consell alimentari i població immigrada’

9 novembre 2005 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a través de la Secretaria per a la Immigració i en el marc del Pla Territorial de Ciutadania i Immigració de la Ribera d’Ebre, en col·laboració amb l’Institut d’Estudis de la Salut i el Consell Comarcal del Montsià, organitza un seminari de formació de salut/immigració dirigit a professionals de l’àmbit sanitari, amb l’objectiu de facilitar-los la feina diària i així donar un millor servei a tots els ciutadans de la comarca.

En aquest marc, els dies 8 i 9 de novembre es va impartir el curs “Consell alimentari i població immigrada”, a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Els objectius del curs eren reconèixer les influències històriques i socioculturals dels diversos grups ètnics, identificar les característiques principals i les particularitats alimentàries en els mateixos, així com, els canvis més freqüents en arribar al país d’acollida; identificar les situacions que requereixen una intervenció alimentària tant en condicions fisiològiques com patològiques dins del context social i cultural dels usuaris, i aplicar les eines adients per tal d’optimitzar la comunicació i millorar els hàbits alimentaris.

Van impartir el curs à Joy Ngo i Mercè Vidal, dietista- nutricionista i antropòloga, respectivament.

Cal recordar que la Ribera d’Ebre és una comarca que al llarg dels últims anys ha perdut població autòctona i ha augmentat en població immigrada. A causa d’això, molts dels serveis existents a la comarca (sanitat, educació, etc.) han hagut d’adaptar-se a una nova tasca diària per atendre persones que tenen uns costums, cultura, religió, idioma, etc. diferents als de la població autòctona.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: