Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre promociona el programari lliure en català

19 octubre 2005 · Noticies

Els departaments d’Informàtica i de Dinamització Econòmica del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, i el Servei Comarcal de Català, del Consorci per a la Normalització Lingüística, en el marc del Pla de formació en informàtica de la Ribera d’Ebre impulsen una campanya per divulgar el programari lliure en llengua catalana. L’objectiu d’aquesta actuació és difondre aquestes aplicacions informàtiques i facilitar l’accés a les noves tecnologies, en català, a tota la població de la comarca.

La campanya consistix en la distribució entre entitats i organitzacions de la comarca del CR-ROM “Programari en català de lliure distribució”, editat pel Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació (DURSI), i Softcatalà. La distribució d’aquest CD-ROM es va iniciar a la fira Mostraflix, a Flix, els dies 30 de setembre i 1 i 2 d’octubre, i continuarà aquest cap de setmana a la Fira de Móra la Nova, del 20 al 23 d’octubre, a l’estand del Consell Comarcal al certamen firal.

Aquesta acció es complementa amb una programació de cursos de programari lliure que s’impartixen al Telecentre de la Ribera d’Ebre, amb l’objectiu de formar els usuaris en el maneig d’aplicacions com ara el paquet ofimàtic OpenOffice o el navegador Firefox, entre d’altres.

Les característiques del programari lliure es resumixen en quatre llibertats:

La llibertat d’executar el programa per a qualsevol propòsit.

La llibertat de veure com funciona el programa i adaptar-lo a les necessitats pròpies. L’accés al codi font n’és un requisit.

La llibertat de redistribuir-ne còpies.

La llibertat de millorar el programa i de distribuir-lo de nou amb les millores realitzades, per tal que tota la comunitat se’n pugui beneficiar.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: