Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Formació en informàtica a la Ribera d’Ebre

28 setembre 2005 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, conjuntament amb els ajuntaments de la comarca, té previst de realitzar un pla comarcal de formació en informàtica. L’objectiu és apropar la formació bàsica en informàtica, sistemes operatius, eines ofimàtiques, navegació per Internet, etc. a tota la població, amb diferents actuacions arreu de la comarca.

El gran objectiu és poder realitzar formació allí on no se’n faci i complementar-la amb noves accions formatives segons les demandes de cada municipi, establint convenis amb els ajuntaments interessats, analitzant la possible demanda i intentant que ningú quedi exclòs de l’aprenentatge informàtic i/o tecnològic.

Així mateix, dins del Pla de formació en informàtica a la Ribera d’Ebre, i amb el suport del Departament d’Informàtica, el Departament de Dinamització Econòmica i del Servei Comarcal de Català de la Ribera d’Ebre, es distribuiran a les fires de la comarca (Mostra Flix, el 30 de setembre i l’1 i 2 d’octubre, i la Fira de Móra la Nova, del 20 al 23 d’octubre) CD-ROM amb programari en català de lliure distribució entre les entitats i associacions de la Ribera d’Ebre.

Aquest pla s’iniciarà el mes d’octubre de 2005 i funcionarà per fases trimestrals.
Els cursos formatius inicials seran:

Autoformació presencial amb tutor
Aquest sistema formatiu té com a gran objectiu adaptar la formació a les necessitats de l’alumne. Més de 300 alumnes ja l’han utilitzat amb resultats satisfactoris. L’alumne té un total de 24 h de formació per realitzar-les durant 1 mes. Aquest pot triar el dia i l’hora per realitzar la formació segons li convingui durant el període marcat i sempre que reservi ordinador amb antelació.
La formació és totalment pràctica des del primer dia. El temari està format per exercicis pas a pas que l’alumne segueix amb el suport d’un tutor, que l’ajuda en cas de tindre algun dubte.
A l’acabament de cada curs es farà entrega d’un títol on s’acreditaran el temari i les hores totals, expedit pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Els cursos que s’ofereixen són:

Iniciació a Windows XP
Iniciació a Word
Iniciació a Excel
Iniciació a Internet

Formació especialitzada
Amb aquesta formació es pretén cobrir les mancances formatives en programari específic a la comarca i incentivar-ne de noves segons les necessitats que es detectin. El telecentre fa un recull de les demandes que els usuaris fan arribar i un cop s’assoleix un nombre òptim d’alumnes s’organitza l’activitat formativa en les condicions més idònies.
Les temàtiques poden ser diverses: imatge digital, disseny, creació de pàgines web, presentacions en diapositives, etc.

FORMACIÓ EN PROGRAMARI LLIURE!
Si vols utilitzar el programari lliure però no t’atreveixes o en vols conèixer els beneficis, ara pots realitzar els cursos d’iniciació a les eines de programari lliure.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre inicia un pla de formació amb cursos d’iniciació a l’ofimàtica i a Internet amb eines de programari lliure.
Què és el programari lliure?
El programari lliure o software lliure es refereix al programari que es pot distribuir, utilitzar i modificar lliurement.
Els cursos que s’ofereixen són:
Iniciació al processador de textos
Iniciació al full de càlcul
Iniciació a Internet

Per més informació:
A la pàgina web:www.riberaebre.org/telecentre
A l’a/e: telecentre@riberaebre.org
O al telèfon 977 402 792.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: