Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Queta dóna corda al català a Benissanet

16 setembre 2005 · Noticies

Benissanet rebrà la visita de la Queta i de la campanya Dóna corda al català aquest diumenge 18 de setembre, a partir de les 17 hores, en el marc de les activitats de promoció i foment de l’ús de la llengua catalana que organitza el Servei Comarcal de Català de la Ribera d’Ebre, del Consorci per a la Normalització Lingüística. Serà la primera visita que efectuarà la Queta corpòria a la comarca de la Ribera d’Ebre, després de les estades que ha efectuat al Mercat de Tortosa, al FestCat d’Horta de Sant Joan i a la Setmana Cultural de Deltebre.

La Queta apareixerà en els actes de la 1a Jornada Intercultural de la Ribera d’Ebre, organitzada per les àrees d’Immigració i Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Aquesta jornada és una iniciativa que pretén donar a conèixer les diferents cultures que conviuen a la comarca i afavorir-ne la interrelació. Entre d’actes activitats, tindrà lloc la presentació del llibre de Mariona Casas i Agustí Danés Tots els colors de la llengua, obra que explica experiències de persones que han vingut immigrades a Catalunya i que han entrat a formar part del programa Voluntaris per la llengua, del Consorci per a la Normalització Lingüística, la qual cosa els ha permès integrar-se en tots els àmbits. Els autors vindran acompanyats d’algun dels immigrants i voluntaris que apareixen a l’obra.

La Queta corpòria és una reproducció de grans dimensions de la popular boca saltadora que identifica la campanya de normalització lingüística, un element que ja ha visitat indrets moltes ciutats i indrets de Catalunya, com ara el Camp Nou, la Fira d’Abril de Catalunya o el pavelló d’hoquei del Reus Deportiu, entre d’altres.

El Servei Comarcal de Català, del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, aprofitarà l’estada de la Queta a Benissanet per fer promoció dels cursos de català per a adults que s’organitzen a la contrada, adreçats tant persones catalanoparlants com no catalanoparlants. El termini d’inscripció als cursos finalitzarà el 30 de setembre.

La campanya Dóna corda al català, impulsada per la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat, vol fomentar els usos interpersonals i informals de la llengua catalana, i mobilitzar amplis sectors de la societat. L’acte previst a la població de la Ribera d’Ebre té el suport de l’Ajuntament de la vila.

Més informació la pàgina web www.cpnl.org, www6.gencat.net/llengcat/corda

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: