Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Jornada sobre el Nou Règim Jurídic de la Immigració

10 juny 2005 · Noticies

Els consells comarcals de la Ribera d’Ebre i el Montsià, en el marc del Pla Territorial de Ciutadania i Immigració de la Ribera d’Ebre i el Montsià i amb la col·laboració de la Secretaria per a la Immigració, organitzen conjuntament la Jornada sobre el Nou Règim Jurídic de la Immigració, dirigida als professionals i tècnics que treballen en l’àmbit de la immigració a les nostres comarques. Els objectius d’aquesta activitat són la realització d’una anàlisi del marc normatiu d’estrangeria i el foment de la necessitat d’especialització i capacitació permanent de les persones implicades en els diversos escenaris de la immigració (jurídic, administratiu i assistencial).

Aquesta jornada tindrà lloc el dia 16 de juny, de 10 a 14 hores, a la seu del Consell Comarcal del Montsià (pl. de Lluís Companys, s/n), a Amposta, amb el programa següent:

De 10.00 a 11.00 h:

L’estatus d’estranger: drets i llibertats. Àmbit d’aplicació del dret d’estrangeria. Règim jurídic dels ciutadans de la Unió europea.

Breu referència al dret de nacionalitat. Vies d’accés.

D’11.00 a 11.30 h:pausa i cafè

D’11.30 a 13.30 h:

L’entrada: documentació i visats.

Estada i permanència a l’Estat espanyol. Tipus d’estada. Pròrroga de l’estada. La residència temporal: arrelament. Renovació i modificació de les autoritzacions de residència.

La residència no laboral. El reagrupament familiar. Menors estrangers.

L’autorització de treball. El sistema de contingent.

De 13.30 a 14 h:espai per al debat.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: