Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El president del Parlament de Catalunya inaugura la campanya de navegació fluvial a la Ribera d’Ebre

10 juny 2005 · Noticies

El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach i Pascual, ha efectuat avui, divendres 10 de juny, una visita a la comarca de la Ribera d’Ebre, en el decurs de la qual ha inaugurat la temporada d’estiu de la navegació turítica per l’Ebre a la comarca de la Ribera d’Ebre, mitjançant un viatge en vaixell pels volts de Móra d’Ebre i Móra la Nova.

Benach ha sigut rebut al Consell Comarcal pel seu president i per l’alcalde de Móra d’Ebre, Pere Muñoz i Hernàndez, i Josep Solé i Biosca, respectivament. Posteriorment, s’ha reunit amb els consellers comarcals i els alcaldes de la Ribera d’Ebre. Durant aquesta reunió, el president comarcal, Pere Muñoz, s’ha referit a la defunció de l’exconseller de Comerç, Turisme i Consum, Hble. Sr. Pere Esteve, i ha llegit la dedicatòria que va deixar escrita al Llibre d’Honor del Consell, en el decurs d’una visita que va efectuar l’any passat a la comarca en qualitat de conseller de la Generalitat. Seguidament, Muñoz ha fet lliurament d’un obsequi al president del Parlament, qui ha signat al Llibre d’Honor.

L’acte central de la jornada ha sigut el viatge procolari en vaixell per inaugurar la campanya de navegació. Benach i les autoritats que l’acompanyaven han pogut gaudir d’un recorregut d’uns deu minuts pel riu i comprovar el servei que es prestarà entre el 24 de juny i l’11 de setembre en el tram del canal navegable entre Móra d’Ebre i Miravet.

Seguidament, el president del Parlament ha visitat les obres de l’Arxiu Comarcal i de la piscina coberta de Móra d’Ebre.

Campanya de navegació

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, en el marc de les polítiques de promoció turística de la comarca, impulsa el servei de transport turístic fluvial pel riu Ebre entre els embarcadors de Móra d’Ebre i Miravet durant l’estiu. El servei es prestarà del 24 de juny a l’11 de setembre de 2005.

S’efectuaran dos viatges diaris, de dimarts a diumenge, entre ambdós municipis, amb aturades a tots els embarcadors intermedis del tram (Móra la Nova, Benissanet i Ginestar). També hi haurà viatges diaris de curta durada per la rodalia de Móra d’Ebre i Móra la Nova, i de Miravet.

La sortida dels viatges de Móra d’Ebre en direcció a Miravet serà a les 9.30 hores i a les 16 hores, de dimarts a diumenge. En el trajecte de Miravet a Móra d’Ebre, els vaixells sortiran a les 13 i a les 17.45 hores. El preu serà de 6 euros per als adults, i de 4 euros per als menors de dotze anys.

Els viatges curts (mitja hora) sortiran de Miravet a les 11, a les 11.30 i a les 12 hores, de dimarts a diumenge. De Móra d’Ebre sortiran a les 19, 19.30 i 20 h. El preu serà de 2 euros per als adults, i d’1 euro per als menors de 12 anys.

El nou servei turístic vol potenciar la navegació fluvial al tram alt del canal navegable del riu Ebre i, alhora, oferir una activitat de lleure als turistes que visiten la comarca aprofitant les vacances de l’estiu.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: