Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Presentació del programa de teleassistència per a les víctimes de violència de gènere

17 maig 2005 · Noticies

L’acte ha sigut presidit conjuntament pel president comarcal, Pere Muñoz, i pel president de Creu Roja a Tarragona, Miquel Suñé, i ha aplegat representants de diferents ajuntaments riberencs, dels cossos i forces de seguretat que operen a la comarca i dels serveis socials i sanitaris, entre d’altres.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va aprovar en sessió plenària el 31 de març de 2005 l’adhesió al Programa de teleassistència mòbil per a víctimes de violència de gènere promogut per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i l’Institut de Migracions i Serveis Socials (IMSERSO), amb la qual cosa d’ara endavant s’oferirà aquest servei que gestiona a la província de Tarragona Creu Roja a les víctimes de la Ribera d’Ebre.

Les víctimes de violència de gènere de la comarca que compten amb una ordre de protecció i/o allunyament podran sol·licitar a l’Àrea Bàsica de Serveis Socials d’Atenció Primària, ubicada al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, disposar d’aquest servei de teleassistència. Des del Consell Comarcal s’efectuaran els tràmits davant Creu Roja per donar d’alta els usuaris i, posteriorment, se’ls lliurarà un terminal de telefonia mòbil dotat amb sistemes de localització a distància. Davant d’una situació de perill, l’usuari del servei podrà prémer un botó del seu terminal que activarà un protocol d’actuació en què intervenen tots els estaments implicats, a fi i efecte de prestar-li protecció i auxili.

Segons ha manifestat el president provincial de Creu Roja, Miquel Suñé, a la província de Tarragona hi ha una vintena de beneficiaris del servei, els quals han sol·licitat en tres ocasions protecció. En totes tres ocasions tot el dispositiu ha funcionat correctament.

Móra d’Ebre, 17 de maig de 2005

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: