Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Una cinquantena de professionals i tècnics, a la II Jornada de Teletreball de les Terres de l’Ebre

5 abril 2005 · Noticies

La jornada, ha sigut organitzada pels telecentres de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, i l’Infocentre de Santa Bàrbara, i ha tractat sobre diferents aspectes al voltant del teletreball (el treball mitjançant les eines i els recursos de les tecnologies de la informació i la comunicació). Entre les qüestions més destacades de la jornada, cal esmentar la presentació de les primeres conclusions d’un estudi sobre la realitat del teletreball a la comarca de la Ribera d’Ebre, elaborat pel centre d’estudis d’aquesta comarca, i una taula redona en què hi participaran empresaris que donen faena a teletreballadors.

Les autoritats que han assistit a l’acte inaugural, Gerard Cid Solà, regidor Santa Bàrbara; Xavier Pallarès, president del Consell comarcal de la Terra Alta; Josep Solé Arnal, vicepresident del Consell Comarca de la Ribera d’Ebre, i Josep Solé Biosca, alcalde de Móra d’Ebre, han destacat el paper que juguen les noves tecnologies en el món del treball en l’àmbit rural i el compromís de les instituicions representades en la dinamització dels telecentres i a facilitar l’accés de les tecnologies de la informació i la comunicació a tota la població.

També s’ha posat de manifest el gran interès que ha despertat al territori l’organització d’aquesta jornada i el fet que siguin tres institucions les que s’hagin posat d’acord per tirar endavant una acció conjunta en aquesta matèria. Els organitzadors han indicat que es tracta d’una jornada única a Catalunya en l’àmbit del teletreball. Una de les claus de l’èxit són les experiències reals, tant de professionals que realitzen teletreball com empresaris que han confiat en adoptar aquesta nova manera de fer feina.

L’any vinent s’espera realitzar la tercera edició a Santa Bàrbara (Montsià).

L’acte de cloenda ha sigut presidit per Oriol Ferran, secretari general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, i pel conseller de Noves Tecnologies del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Toni Pujals.

————————
Programa:

De 9.00 a 9.30 h. Entrega de documentació.

De 9.30 a 10.00 h. Parlaments de les autoritats: alcalde de Santa Bàrbara, president del Consell Comarcal de la Terra Alta i president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

10.30 h. Xerrada sobre el projecte d’estudi “El teletreball als telecentres de la Xarxa de Telecentres de Catalunya”, a càrrec de Milene Alves, de la Universitat de Barcelona. I primeres conclusions sobre l’estudi “El teletreball a la Ribera d’Ebre”, a càrrec d’Albert Pujol i Josep Moragrega, del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre.

11.30 h. Esmorzar.

12.00 h. Taula redona amb diferents experiències de teletreballadors de telecentres de la Xarxa de Telecentres de Catalunya i presentació del portal www.teletreball.net.

13.00 h. Taula redona amb empresaris que hagin tingut experiències de teletreball a Catalunya.

14.00 h. Cloenda a càrrec del Sr. Oriol Ferran, secretari general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, i Antoni Pujals, conseller de Noves Tecnologies del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

14.30 h Dinar.

Lloc:
BIBLIOTECA COMARCAL
Pl. de la Llanterna, s/n
MÓRA D’EBRE

Amb el suport de:
Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya.
Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya. ST Terres de l’Ebre.
Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre
Ajuntament de Móra d’Ebre.
Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre.
Xarxa de Telecentres de Teletreball de Catalunya.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: