Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La III Festa de la Cigonya posa de relleu l’èxit de reintroducció d’aquesta au a l’Ebre

7 març 2005 · Noticies

Durant la jornada es van alliberar 21 cigonyes blanques en el marc del programa de reintroduicció d’aquesta espècie a l’Ebre, que està sent un èxit segons els tècnics responsables del programa. El director de la Fundació Territori i Paisatge de Caixa Catalunya, Jordi Sargatal, va anunciar que davant els bons resultats assolits en la reintroducció de la cogionya blanca, ara estudien introduir una nova espècie, la cigonya negra, a la reserva flixanca.

La Festa de les Cigonyes va estar dedicada als infants de la Ribera d’Ebre i rodalia nascuts durant el 2004, que van rebre un diploma personalitzat amb un dibuix de cigonya. Aquesta iniciativa, iniciada l’any passat vol fer palesa la relació que en la nostra cultura sempre hi ha hagut entre l’arribada de les cigonyes i el naixement de criatures. Alhora es pretén crear un vincle emocional des de ben petits entre els més joves i la natura, personalitzat en la figura entranyable de la cigonya.

L’acte va aplegar una nodrida representació de representants institucionals de la comarca, encapçalats per l’alcalde de Flix i president comarcal, Pere Muñoz, i el conseller comarcal de Medi Ambient, Fidel Ciurana. El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va col·laborar amb els organitzadors de la festa mitjançant suport logístic i administratiu, i amb un ajut econòmic.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: