Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El president comarcal, Pere Muñoz, intervindrà a la Comissió de Foment i Habitatge del Senat espanyol

1 març 2005 · Noticies

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Pere Muñoz, juntament amb els seus col·legues del Baix Camp, Robert Ortiga, i el Priorat, Maria Secall, intervindrà aquest dimecres 2 de març, a les 16 hores, davant la Comissió de Foment i Habitatge del Senat per exposar les deficiències existents a la línia fèrria entre Reus, Móra i Casp, i demanar les inversions necessàries de l’Estat que contribueixin a solucionar-les. Es tracta de la primera vegada que representants de consells comarcals catalans intervindran en una sessió del Senat i arriba després de les gestions efectuades pel senador d’ERC, integrat al grup de l’Entesa Catalana de Progrés (ECP), Lluís Aragonès, qui mesos enrere va recórrer la línia ferroviària esmentada per comprovar sobre el terreny els problemes que presenta.

Entre les mancances observades en aquesta línia, l’única que passa per la comarca de la Ribera d’Ebre, hi ha una oferta de trens que no s’adequa a la demanda. També s’han constatat greus deficiències en la infraestructura viària, la qual cosa obliga els trens a circular per aquest tram a una velocitat sensiblement inferior a la que circulen pel tram Tarragona-Barcelona de la mateixa línia. La velocitat mitjana d’un tren entre Tarragona i Barcelona és de 86 quilòmetres per hora, mentre que en el tram Reus-Casp és de 68 quilòmetres per hora.

També s’han detectat problemes de conservació en les infraestructures ferroviàries en diferents punts, entre els quals els túnels de l’Argentera i Capçanes, al Priorat. L’estat deficient de les instal·lacions també s’observa clarament en la majoria d’estacions de la línia, que sovint es troben en una situació d’autèntic abandó.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: