Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre celebra la Festa d’Internet

16 febrer 2005 · Noticies

La Ribera d’Ebre organitza diversos actes al voltant de la FesInternet, festa per divulgar i difondre Internet com una gran xarxa de persones més enllà dels seus aspectes tecnològics, organitzada conjuntament amb la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, la Xarxa de Telecentres de Catalunya i tots els municipis de la comarca, amb una seu del telecentre, que han volgut col·laborar amb la iniciativa.
Aquest dilluns dia 21 de febrer ha tingut lloc la presentació de totes les iniciatives que tindran lloc durant aquestes tres setmanes a la Ribera d’Ebre, entre les que destaquen una exposició anomenada “La informàtica també té història”, la qual mostra ordinadors, portàtils, programari i llibres de l’inici de la informàtica d’usuari recopilats pel Consell Comarcal.

A més a més, s’ha organitzat una xerrada a 11 dels 14 pobles de la comarca anomenada “Fills i jóvens internautes, com podem entendre’ls?”, impartida per dos professors pedagogs d’institut secundari, que tracta sobre l’ús d’Internet a l’aula i a casa.

La festa es clourà el 12 de març amb una gimcana anomenada Gimcana del Coneixement, adreçada a tots els usuaris del telecentre, en la qual es realitzaran diverses proves amb ordinador a través d’Internet, amb premis per als guanyadors i per a tots els participants. Tothom qui vulgui participar-hi pot fer la inscripció a la seu comarcal del telecentre, al carrer de la Barca de Móra d’Ebre.
També s’ha aprofita la celebració dels diferents actes per donar a conèixer el projecte que el Telecentre de la Ribera d’Ebre impulsa, conjuntament amb l’empresa CREA Sistemes informàtics, amb seu a Flix, per a la creació d’un punt d’accés a Internet públic al Telecentre de la Ribera d’Ebre per a persones amb diferents discapacitats. Es tracta d’un projecte pioner a Catalunya i que es creu que farà obrir els ulls sobre la necessitat de tindre un o més ordinadors on les persones amb discapacitats puguin ser autònomes a l’hora de navegar per Internet, utilitzar eines ofimàtiques, etc. De moment, el projecte està en una fase de proves amb un parell d’usuaris amb discapacitats diverses que utilitzen el telecentre per veure com funcionen els diferents equipaments, tant de programari com de maquinari, que l’empresa CREA ha deixat al telecentre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: