Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Presentació del projecte del camí de Sirga al conseller de Turisme

4 febrer 2005 · Noticies

El conseller de Comerç, Turisme i Consum de la Generalitat, Josep Huguet, ha visitat avui la comarca de la Ribera d’Ebre, concretament l’Ajuntament de Mora d’Ebre i al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.
El conseller Huguet ha sigut rebut pel president comarcal, Pere Muñoz, i ha signat al llibre d’honor de la institució. Seguidament, s’ha reunit amb alcaldes i consellers comarcals i ha assistit a la presentació de diversos projectes turístics que tira endavant el Consell Comarcal al voltant de l’antic camí de Sirga.
En primer lloc, el conseller comarcal de Turisme, Òscar Bosch, ha presentat el Projecte de recuperació de l’antic camí de Sirga de la Ribera d’Ebre com a ruta històrica, paisatgística i natural. És tracta d’una iniciativa del Consell Comarcal redactada pel Grup de Natura Freixe de Flix, que vol convertir en un corredor turístic l’antic camí que feien servir els sirgadors per remuntar les embarcacions que navegaven per l’Ebre riu amunt. En la redacció d’aquest projecte s’han invertit 12.000 eurios.
En segon lloc, s’ha presentat al conseller Huguet el projecte encarregat pel Consell Comarcal a la Fundació Bosch i Gimpera “Intervenció per al desenvolupament turístic del camí de Sirga”, un projecte que fa una valoració del potencial turístic de la comarca municipi per municipi i destaca els aspectes referents a la navegació i el transport fluvial, el patrimoni monumental, ric en restes ibèriques i medievals; la natura i el paisatge, i els espais de la Batalla de l’Ebre. Aquest projecte preveu una proposta de museïtzació a l’aire lliure dels municipis de la Ribera d’Ebre a l’entorn del camí de Sirga, amb un centre d’interpretació central a Móra d’Ebre i diferents estacions museístiques a cadascun dels pobles de la comarca.
El pressupost total del projecte propostat per la Fundació Bosch i Gimpere és de 150.000 euros.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: