Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Lliurament d’un diploma al clavari i als majorals de la Festa de Sant Antoni d’Ascó

18 gener 2005 · Noticies

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Pere Muñoz, i el conseller comarcal de Cultura, Joan Josep Duran, van atorgar, en nom de la institució comarcal, un diploma al clavari i als majorals de la Festa de Sant Antoni d’Ascó per distingir el foment i la conservació de la cultura històrica, popular i tradicional de la comarca de la Ribera d’Ebre que suposen les celebracions de Sant Antoni d’aquesta població.
L’acte va tindre lloc el 15 de gener, en el marc de l’acte d’encesa de la foguera de la festa a la plaça de l’Església d’Ascó, amb la presència de l’alcalde de la població, Antoni Casanova; del clavari de la festa, Biel Pubill Soler, i dels majorals, Josep M. Raduà Serra i Miquel Ferrús Serra.
La Festa de Sant Antoni manté a Ascó uns elements tradicionals i etnològics molt destacats, com són les figures dels organitzadors i mantenidors de la festa (clavari i majorals), la plega de la llenya, la foguera de plaça, la processó per portar la imatge del sant a cal clavari, les corrides de cavalls, matxos i rucs; el ball de la jota, els tres tombs…

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: