Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Municipis de la Ribera d’Ebre redueixen l’aportació de residus a l’abocador en un 70 per cent

22 desembre 2004 · Noticies

Miravet, Garcia, Rasquera, Flix i Ascó són els cinc municipis pioners a la comarca de la Ribera d’Ebre en la implantació de la recollida selectiva de la fracció orgànica dels residus municipals (FROM). El nou sistema de recollida representa, a la pràctica, la separació de les diferents tipologies de residus (vidre, envasos, cartó, orgànic…), amb la qual cosa el volum de rebuig (els residus que no es valoren, que fan cap a l’abocador) es redueix d’un 70% de mitjana.

Miravet va implantar un sistema de recollida dels residus porta a porta el mes d’abril passat amb uns resultats força satisfactoris. El primer mes es van portar a l’abocador 4.416 quilos de rebuig, quan el mes anterior (el març) n’havia aportat 12.380. Miravet ha produït durant els primers sis mesos de 2004 405 grams de rebuig per habitant i dia, quan la mitjana comarcal se situa en 950 grams persona/dia, segons les dades del Consorci per la Gestió dels Residus Sòlids Urbans (RSU) de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta.

Garcia s’incorporà al sistema el juny de 2004 i el primer mes va passar d’aportar 10.574 quilos de rebuig a l’abocador a 2.334 quilos. L’aportació de rebuig per persona i dia a l’abocador és de 524 grams en aquest municipi.

Rasquera va començar a recollir selectivament la FROM el mes d’octubre de 2004. Si al setembre aquest municipi va aportar a l’abocador 14.323 kg de rebuig (592 grams per habitant i dia), el mes següent n’envià 4.798 kg de rebuig (192 grams per habitant i dia). Aquest mes de desembre s’ha de començar la recollida selectiva de la FROM al municipi de Flix, si bé en aquesta localitat la recollida s’efectuarà mitjançant contenidors, no porta a porta.

Finalment, el municipi de Flix va implantar el nou servei el 22 de novembre i va aconseguir rebaixar la producció de rebuig en un 19% el novembre. Ascó ho farà durant el mes de gener.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: