Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre demana el retorn dels documents espoliats a Salamanca

8 novembre 2004 · Noticies

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Pere Muñoz, acompanyat del vicepresident primer, Josep Solé Arnal, i dels consellers comarcals Bernat Pellissa i Antoni Borrell, va assistir el dia 6 de novembre a l’acte convocat per la Taula de les Comarques Cruïlla de la Comissió de la Dignitat, a Vinaròs. En aquest acte representants de 26 municipis i de deu organitzacions i institucions de les comarques del nord de Castelló i de les Terres de l’Ebre es van adherir a la petició del retorn dels documents que l’any 1938 van ser requisats en aquest territori, emmagatzemats a Vinaròs, i traslladats a Salamanca, seu de l’organisme requisador.
El manifest, elaborat a mitjan octubre, va ser signat a Vinaròs per alcaldes i regidors de Camarles, la Fatarella, Alcanar, la Galera, els Muntells, Miravet, Rasquera, l’Ametlla de Mar, Móra d´Ebre, Flix, Benicarló, Roquetes, Godall, Sant Jaume d’Enveja, l’Ampolla, Vinaròs, Ulldecona, Sant Carles de la Ràpita, Traiguera, Rossell, l’Aldea, la Sénia, Tortosa, Deltebre, Morella i Amposta. També va fer arribar la seua adhesió l’Ajuntament de Gandesa. Així mateix, van signar els representants d’entitats culturals de Tortosa, Ulldecona, Roquetes, la Sénia, Amposta i Vinaròs, així com els dels consells comarcals de la Ribera d’Ebre, el Montsià i el Baix Ebre.
L’any 2002, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ja va aprovar una moció demanant el retorn a Catalunya dels mal anomenats “Papers de Salamanca”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: