Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El conseller de Medi Ambient es reuneix amb els alcaldes de la Ribera d’Ebre

14 setembre 2004 · Noticies

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, es va reunir ahir, a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb els alcaldes i consellers comarcals riberencs per tractar sobre l’acumulació de sediments contaminants a l’embassament de Flix. Milà va lliurar oficialment al president comarcal i alcalde de Flix, Pere Muñoz, l’Estudi de la dinàmica dels compostos organoclorats persistents i altres contaminants en els sistemes aquàtics continentals, a l’embassament del riu Ebre a la població de Flix, dirigit per l’investigador del Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Joan O. Grimalt.

El conseller es va posar a disposició de tots els alcaldes riberencs, va contestar totes les preguntes que li van efectuar, va donar tota la informació disponible sobre la contaminació existent al riu, i va llançar un clar missatge tranquil·litzador. Els responsables del Departament de Medi Ambient i Habitatge i el director de l’estudi, van fer especialment esment al fet que l’existència de residus procedents de l’activitat química a Flix és de sobres conegut per a la població de la zona i per a les adminsitracions competents en matèria mediambiental i de qualitat de les aigües. Els sediments contaminants, segons va manifestar el conseller, no representen, ara per ara, cap perill per a les persones ni el medi de la zona, i va comprometre’s a tirar endavant les mesures que calguin, juntament amb el Ministeri de Medi Ambient, per retirar o inertitzar aquests residus.

En el decurs de la trobada, els alcaldes van sol·lictar al conseller Milà poder disposar puntualment dels resultats de les analítiques que efectua l’Agencia Catalana de l’Aigua al riu Ebre aigües avall de l’embassament de Flix, per poder disposar de documentació oficial actualitzada. El Departament de Medi Ambient es va comprometre els resultats de les anàlisis que s’efectuen setmanalment als representants municipals de la comarca.

El conseller Salvador Milà va assistir a la reunió acompanyat pels delegat del Govern a les Terres de l’Ebre i al Camp de Tarragona, Lluís Salvadó i Xavier Sabaté; el director de Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre, Víctor Gimeno; el director de Serveis Territorials a Tarragona, Josep Lluís Pau; la directora general de Qualitat Ambiental, Maria Comellas; el president del Consorci d’Aigües de Tarragona, Daniel Pi, i el president del CPIDE, Josep Canicio, entre d’altres.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: