Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Presentació d’un llibre sobre la història de la Societat Obrera de Tivissa

19 juliol 2004 · Noticies

El president del Consell Comarcal, Pere Muñoz, juntament amb l’historiador Pere Gavaldà, va efectuar la presentació del llibre La Societat Obrera de Tivissa. (Els orígens de la societat cooperativa d’obrers agricultors i conductors de cavalleries de Tivissa, 1912-1918), escrit per Tomàs Biosca Esteve. Aquesta obra va merèixer un accèssit en l’11è Premi d’Assaig Artur Blade i Desumvila, organitzat pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i celebrat a la Torre de l’Espanyol el passat divendres, 28 de novembre. Aquest llibre és la resultant de molts mesos de treball de recerca històrica i suposa una recuperació dels orígens de l’entitat. Orígens que es remunten als temps de les aparceries i dels rabassaires; de les revoltes agràries, del cooperativisme i dels seus defensors Marcel·lí Domingo i Miquel Mestre.

L’acte de presentació del llibre es va celebrar el diumenge 18 de juliol, a la sala La Valquíria, de la Societat Obrera de Tivissa. La presentació va aplegar 130 persones, majoritàriament socis de la Societat Obrera tivissana i del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre. El president comarcal va efectuar la presentació en qualitat d’historiador.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: