Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El conseller Salvador Milà tracta amb els alcaldes i la Plataforma de la Ribera d’Ebre sobre el macroabocador

15 juliol 2004 · Noticies

El conseller del Departament de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, acompanyat del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, ha celebrat avui, dijous 15 de juliol, diferents reunions amb els alcaldes de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat, membres de la Plataforma de la Ribera d’Ebre i grups ecologistes per analitzar diferents aspectes del nou dipòsit controlat de residus de Tivissa (macroabocador).
El conseller ha anunciat que el seu departament aplicarà una política de residus que tindrà en compte la minimització dels residus i la territorialització dels abocadors o plantes de tractament. En el cas del macroabocador de Tivissa, Milà considera que “si fem els deures bé” no s’haurà de parlar de “macroabocador” ja que el vas actual de la planta és de 558.000 metres cúbics. Pel que fa al territori, la futura planta de Tivissa donarà servei a les comarques “del Priorat en avall” pel que fa als residus municipals i l’àmbit que es podria veure incrementat a “les comarques veïnes” en el cas de residus industrials inerts (no tòxics).
A l’espera d’arribar a un consens al territori sobre el model de gestió dels residus, Salvador Milà ha a anunciat que el macroabocador no obrirà l’1 d’agost, data en què finalitza l’actual autorització de funcionament de l’actual abocador de Tivissa, i ha assegurat que hi ha alternatives provisionals perquè els municipis que ara aboquin a Tivissa ho puguin fer a un altre lloc al mateix preu.
A les reunions mantingudes per Milà, també hihan sigut presents la directora general de Qualitat Ambiental, Maria Comelles; el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Manel Hernández, i el director dels Serveis Territorials del Departament a les Terres de l’Ebre, Víctor Gimeno.

L’agenda del conseller s’ha iniciat a les 9:30 h, al Consell Comarcal de la Ribera, on ha mantingut una reunió amb el president comarcal, Pere Muñoz, i altres consellers de l’equip de govern. Seguidament ha mantingut una reunió amb els alcaldes a l’institut Julio Antonio, de Móra d’Ebre, i, posteriorment, ha tornat al Consell Comarcal per mantindre una reunió amb la Plataforma i les organitzacions ecologistes.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: