Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Presentació d’aplicacions informàtiques per a discapacitats

13 juliol 2004 · Noticies

El 14 de juliol es va presentar l’aplicatiu Ratolí Facial, una eina al servei dels discapacitats, realitzada per l’empresa Crea Sistemes Informàtics, CB, amb seu a Flix, amb la col·laboració d’un alumne de l’Escola d’Educació Especial Jeroni de Moragas.

L’aplicatiu

El Ratolí Facial és una aplicació informàtica que va néixer del projecte de fi de carrera (PFC) de Cèsar Mauri a la URV i que permet als discapacitats físics accedir a la informàtica per potenciar la seva independència.

Però Cèsar Mauri ha anat més enllà i està desenvolupant una línia d’aplicacions informàtiques basades en tècniques de visió artificial per a càmera web, i generant noves formes d’interacció persona-ordinador i noves possibilitats d’aplicació de la informàtica en el camp de l’educació i, en especial, en el dels discapacitats.

La seva iniciativa s’ha concretat en un projecte empresarial, Crea Sistemes Informàtics, destinat a desenvolupar i comercialitzar aquesta tecnologia, però que alhora té un caire social i solidari.

Crea orienta els seus desenvolupaments tecnològics a les necessitats de diferents col·lectius de discapacitats, i per això ha signat un acord de col·laboració amb l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona (APPC) i manté relació amb institucions i associacions de discapacitats de tot l’Estat espanyol. Alhora practica una política de preus assequibles amb la intenció que les seves solucions arribin a tothom.

L’empresa

Després d’un any de treball en el seu projecte, Cèsar Mauri ha creat una empresa, Crea, amb seu a Flix (Ribera d’Ebre), que ja comercialitza dos productes basats en la visió artificial amb càmera web. El primer és el Ratolí Facial, un ratolí mans lliures per controlar l’ordinador a distància, sense cables, sensors o altres accessoris. Una ajuda tècnica idònia per a persones amb mobilitat limitada de mans o braços. El segon es denomina Ull de Color, un sistema per a detectar i fer el seguiment d’una marca de color, i fer possible interactuar amb l’ordinador a distància utilitzant marques de color i una càmera web. Aquest producte es va construir a petició del Departament d’Ensenyament i va despertar l’interès de la multinacional Microsoft. L’empresa també ofereix solucions a mida a partir de l’aplicació dels seus desenvolupaments tecnològics.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: