Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Programa Salut i immigració adreçat als jóvens de la Ribera d’Ebre

7 maig 2004 · Noticies

L’Oficina de Serveis a la Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb el suport de la Secretaria General de Joventut, tira endavant un programa de salut i immigració que es realitza en els centres d’ensenyament secundari de la comarca. El programa es desenvoluparà durant tot l’any 2004 i constarà de l’organització de xerrades, tallers i obres de teatre
relacionats amb la salut i la immigració als centres de secundària Julio Antonio i Santa Teresa, de Móra d’Ebre, i de Flix.

El 22 d’abril passat es van començar a organitzar els tallers “Anem de festa”, activitat que pretén sensibilitzar el jovent de la comarca sobre els riscos relacionats amb l’oci nocturn, tractar temes com la sexualitat, el consum d’alcohol i d’altres substàncies posant èmfasi en els principals riscos que se’n deriven, i afavorir la reflexió crítica entorn la publicitat i altres efectes de la realitat de consum al voltant de la condició adolescent i juvenil. Fins ara s’han realitzat dos tallers “Anem de festa” a l’IES Julio Antonio de Móra d’Ebre, adreçat a alumnes de 4t d’ensenyament secundari obligatori (ESO). Els dies 11 i 13 de maig se’n celebraran quatre més a l’IES de Flix, per a alumnes de 4t d’ESO, i altres dos al Col·legi Santa Teresa, per a alumnes de 3r i 4t d’ESO.

Els tallers es plantegen com una sortida virtual amb els alumnes d’acord a les seves pautes i llocs habituals d’anar de festa. Es van treballant elements de reducció de riscos en diferents situacions sobre l’alcohol, conducció, sexe segur i presa de decisions personals i la responsabilització, posant més èmfasi en el treball actitudinal davant les drogues que no pas en la vessant informativa.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: