Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El 4 de maig se signarà el conveni per a la construcció de l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre

29 abril 2004 · Noticies

La consellera de Cultura de la Generalitat, Caterina Mieras, ha visitat aquest matí el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, acompanyada del director general de Patrimoni Cultural, Francesc Tarrats, on ha sigut rebutda pel president comarcal, Pere Muñoz, i per l’alcalde de Móra d’Ebre, Josep Solé Biosca, i diversos alcaldes riberencs i consellers comarcals. Mieras ha anunciat que el pròxim dia 4 de maig se celebrarà a Móra d’Ebre l’acte de signatura del conveni de col•laboració entre la Generalitat, l’Ajuntament de Móra d’Ebre i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per a l’execució del projecte de construcció i el funcionament de l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Aquest equipament cultural es construirà en uns terrenys de 1.800 metres quadrats, cedits per l’Ajuntament de Móra d’Ebre, situats al carrer d’Antoni Gaudí, i suposarà una inversió de 2.444.000 euros en els pròxims tres anys. L’edifici tindrà 1.500 metres quadrats de superfície i set quilòmetres de prestatgeria per a la conservació de documents públics i privats de la comarca. Les obres s’iniciaran el desembre vinent, però serà durant l’any 2005 quan tindrà lloc el gruix de la inversió. L’arxiu de la Ribera d’Ebre entrarà en servei, segons les previsions de la consellera, durant l’any 2006

Caterina Mieras ha explicat que el finançament de l’obra serà triennal, amb una partida de 112.000 euros l’any 2004, 1,8 milions d’euros l’any 2005 i 432.000 euros l’any 2006. La titular de Cultura ha declarat als mitjans de comunicació presents que “avui hem adquirit un compromís important per al compliment de la Llei d’arxius i museus de Catalunya. Crec que anem pel bon camí i espero que a final de legislatura anirem millor”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: