Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Servei Comarcal de Català i el Telecentre de la Ribera d’Ebre promocionen el programari lliure en català

28 abril 2004 · Noticies

El Servei Comarcal de Català i el Telecentre de la Ribera d’Ebre han engegat una nova campanya de promoció del programari informàtic lliure en llengua catalana, després d’una acció similar efectuada durant l’any 2003. En aquesta ocasió es distribuiran setanta exemplars del CD-ROM Programari de lliure distribució entre els ajuntaments, entitats i organitzacions de la comarca, així com als alumnes dels cursos de català per a adults i als usuaris del telecentre que ho demanin.

El CD-ROM ha sigut elaborat per Softcatalà amb la col·laboració de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya. Aquest CD-ROM inclou, entre d’altres, programari de lliure distribució en català com la nova versió de l’Open Office 1.1, l’AbiWord 2.04, el Gimp 1.0 i el Mozilla 1.5.

L’Open Office 1.1 és actualment el paquet ofimàtic més modern disponible en català. Aquest paquet consisteix en un processador de textos, un gestor de fulls de càlcul, un programa de gràfics vectorials i aplicacions d’edició HTML i presentacions. A més a més, entre les noves característiques de la versió 1.1 hi ha la possibilitat d’exportar directament documents a format PDF, DocBook i presentacions en format Flash; i una millora en el rendiment. Igualment, el programari afegeix eines de correcció ortogràfica en castellà, francès i anglès, a més d’en català.

El nou programari, desenvolupat per la comunitat OpenOffice.org i traduït per Softcatalà, pot treballar amb una gran varietat de formats de fitxers, incloent els del Microsoft Word, Excel i Power Point, fent així més senzilla la migració a Open Office o l’intercanvi de documents amb usuaris d’altres paquets ofimàtics.

A més es realitzarà durant el mesos de maig i juny un curs de creació de pàgines web per a entitats amb programari lliure PHPNUKE.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: