Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Finalitza la campanya de la clotxa als restaurants

20 abril 2004 · Noticies

Ahir, 18 d’abril, va finalitzar la campanya gastronòmica de la clotxa als restaurants de la comarca de la Ribera d’Ebre. El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Ribera d’Ebre han impulsat aquesta iniciativa, que es va inaugurar el 25 de gener passat amb la Primera Festa de la Clotxa, que va tindre lloc a Móra la Nova en el marc de la fira de l’oli.

Durant gairebé tres mesos, un total de 24 restaurants de la comarca han introduït en les seues cartes i menús aquest plat tradicional, la qual cosa suposa una fita sense precedents en el sector. Fruit d’aquesta iniciativa, diferents establiments han ideat diverses versions d’aquest plat, com és el cas de la pizza de clotxa o la torrada o espardenya de clotxa. L’objectiu de la campanya ha consistit a promocionar i donar a conèixer la cuina tradicional riberenca en el marc de les actuacions de promoció turística de la comarca.

La clotxa és un plat que els pagesos de la comarca preparaven quan anaven a treballar al camp. Per elaborar-lo, cal tallar pel mig un pa de mig quilo o de quart i treure-li la molla. S’hi introdueix ceba, all i tomaca escalivats, i una arengada a la brasa esmicolada. L’amaniment es fa amb un raig d’oli d’oliva que impregni bé tot el pa. Finalment, es tapa el pa amb la molla.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: