Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Miravet, primer municipi de la Ribera d’Ebre que implanta la recollida de la fracció orgànica

1 abril 2004 · Noticies

Miravet serà el primer municipi de la Ribera d’Ebre que aplicarà la recollida selectiva de la fracció orgànica dels residus municipals. El dia 2 d’abril serà el primer dia que es realitzarà la recollida de residus orgànics separadament dels residus domèstics inerts. Per fer possible això, l’Ajuntament de la població i el Consorci per a la Gestió de Residus Municipals de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta han distribuït 300 cubells de color marró i 4.000 bosses compostables entre el veïnat per facilitar la separació de brossa orgànica de la inert als domicilis.
Aquest nou pas en la minimització dels residus municipals de Miravet arriba després que en els últims dos mesos s’hagi tirat endavant a la població una campanya de foment de la recollida selectiva de vidre, paper-cartó i envasos, que ha aconseguit reduir a la mitat l’aportació de brossa de Miravet a l’abocador de Tivissa. En concret, el municipi va dipositar 20.000 quilos de brossa a l’abocador el gener d’enguany i solament 10.000 quilos al març.
La brossa orgànica que es generi a Miravet es portarà a la planta de compostatge de Botarell, on es transformarà en adob, d’acord amb les previsions del conveni de col·laboració signat l’any 2000 entre els consorcis gestors dels residus del Baix Camp, per una banda, i de les comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta, per un altra.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: