Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Festa de les Cigonyes de Flix, dedicada als nadons de la comarca

23 març 2004 · Noticies

El diumenge 21 de març va tindre lloc a la reserva de fauna salvatge de Sebes, a Flix, la segona edició de la Festa de les Cigonyes, que a partir d’enguany es dedicarà especialment als nadons de la comarca i poblacions pròximes a Flix. Atesa la relació que sempre han mantingut les cigonyes amb el naixement de nadons, l’organització va lliurar diplomes a les famílies d’una vuitantena de nounats de diversos municipis de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Segrià que van nàixer durant l’any 2003.

Els actes de la Festa de les Cigonyes van aplegar centenars de persones, que van gaudir de les actuacions d’un mim, un mag i un grup d’animació. En l’apartat institucional, l’alcalde de Flix, Pere Muñoz, i el director general de Medi Natural de la Generalitat, Ramon Luque, van signar un conveni a través del qual la Generalitat aportarà durant el 2004 un total de 40.000 euros per al manteniment de la reserva natural de Sebes. L’acte va comptar amb la presència de Jordi Sargatal, director de la Fundació Territori i Paisatge, de Caixa Catalunya, entitat que també col·labora en el manteniment de l’espai de Sebes. En el decurs de la matinal es van efectuar diferents interpretacions musicals a càrrec d’alumnes de l’Escola de Música de Flix i es van alliberar diferents animals salvatges procedents de centres de recuperació de les comarques de Lleida, com ara un xoriguer, un eriçó i una cigonya, entre d’altres.

La reserva de fauna salvatge de Sebes participa des de fa uns anys en un programa que té per objectiu reintroduir la cigonya al tram inferior de l’Ebre. El març de l’any passat es van alliberar 24 cigonyes, de les quals cinc van morir per diverses causes. Tot i això, les cigonyes van migrar i fa unes setmanes han començat a retornar. Ara per ara hi ha cinc parelles a la reserva, que estan construint els nius i es preparen per a l’aparellament. El director de la reserva, Pere Josep Jiménez, considera que el programa està sent un èxit i confia que d’aquí a un any o dos, les cigonyes començaran a colonitzar altres zones pròximes al riu Ebre, més enllà de Flix i la seua rodalia.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: