Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Resum dels principals acords del Ple del Consell Comarcal del 18 de març de 2004

22 març 2004 · Noticies

Avui, 18 de març de 2004, s’ha celebrat sessió extraordinària del Ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. S’han adoptat els acords següents (si no es diu res, per unanimitat):

1. S’ha donat lectura i s’ha aprovat l’acta de la sessió núm. 2/2004, de 19/2/2004.

2. S’han aprovat les Bases d’ajuts extraordinaris als ajuntaments de la comarca en el marc dels programes d’ajuts a música i plàstica a l’ensenyament primari i secundari obligatoris, curs 2003/2004, amb un aport total de 6.000 euros.

3. S’ha aprovat la modificació del conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE), de foment d’actes de caire cultural supramunicipal. Aquesta modificació implica l’actualització de l’aportació econòmica del Consell Comarcal al CERE, que consistirà en els anys parells en 8.000 euros en total i els senars de 10.000 euros. Fins ara s’aportava anualment al CERE els anys parells de 7.212,15 euros i els senars de 8.714,68 euros.

4. S’ha aprovat el Pla comarcal de joventut any 2004, que inclou els plans locals de joventut de Flix, Móra d’Ebre, Riba-roja d’Ebre i Tivissa. El Pla comarcal inclou un total de 41 actuacions que es desenvoluparan durant tot l’any.

5. S’ha aprovat una moció de suport institucional als afectats per les prospeccions geològiques i expropiacions previstes en el Pla hidrològic nacional als termes municipals d’Ulldecona i Alcanar. A banda d’això, aquesta moció demana al govern de l’Estat la retirada de la llei del Pla hidrològic nacional i del consegüent transvasament de l’Ebre.

6. S’ha aprovat una moció per al manteniment i la millora de les infraestructures ferroviàries de la línia Reus-Casp. El ple exigeix a la companyia Renfe que mantingui dignament els baixadors i les estacions de la comarca, que s’assegurin les comunicacions diàries amb Barcelona, Madrid i Saragossa, i que no aquesta línia ferroviària no esdevingui merament de mercaderies. Aquesta moció també serà presentada als plens dels consells comarcals del Priorat i el Baix Camp, que també estan afectats per aquesta problemàtica.

7. S’ha aprovat la moció de suport a les víctimes de l’atemptat de l’11 de març de 2004 a Madrid i en favor de la vida, la pau, la llibertat i la democràcia.

8. S’ha ratificat el decret de Presidència 15/2004, mitjançant el qual s’aprova un conveni de col·laboració amb l’Escola de Capacitació Agrària de Mas Bové per a la formació pràctica d’alumnes en centres de treball de la Ribera d’Ebre.

9. S’ha donat compte dels decrets de Presidència, del 12/2004 al 18/2004; de les resolucions de Gerència, de la 20/2004 a la 28/2004, i de les actes de les sessions de la Comissió de Govern Comarcal 1/2004 i 2/2004.

10. La Presidència ha donat informació als consellers comarcals de la celebració a Flix el diumenge que ve de la II Festa de les Cigonyes a Flix, de la celebració el dimarts que ve de la Jornada de Cooperatives, Motor de Desenvolupament Rural; de la celebració, el dia 27 de març, a Benissanet, d’una jornada sobre Artur Bladé i Desumvila; de l’acte de lliurament de la Sirga d’Or a l’escriptor Andreu Carranza, el diumenge 28 de març, i del desplegament a la comarca del projecte de l’Extranet de les Administracions Catalanes (EACAT).

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: