Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Festa de les Cigonyes de Flix, dedicada als nadons de la comarca

15 març 2004 · Noticies

El 21 de març se celebrarà a la reserva de fauna salvatge de Sebes, a Flix, la segona edició de la Festa de les Cigonyes, que a partir d’enguany vol tindre un lluïment especial. Atesa la relació que sempre han mantingut les cigonyes amb el naixement de nadons, l’organització lliurarà diplomes a tots els nounats de la comarca i de poblacions de la rodalia de Flix, de la comarca del Segrià. En total, s’ha convidat a participar de la festa més d’un centenar de criatures que van nàixer durant l’any 2003 i als seus familiars.

Els actes començaran a les 10:30 h, amb actuacions d’un mim, un mag i un contacontes. Seguidament, s’efectuarà el lliurament de diplomes i es farà l’alliberament simbòlic de dos cigonyes provinents del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Vallcalent.

Les persones que assisteixin a la festa hauran de deixar el seu vehicle a l’entrada de la reserva de Sebes, a 1,5 km de distància del lloc de celebració de l’acte. Hi haurà un servei de transport continuat des de l’entrada de la reserva natural fins al Mas del Director. També es preveu facilitar transport a les famílies de la comarca que ho desitgin amb autocar des de la seua població d’origen, sempre que hi hagi demanda suficient.

La reserva de fauna salvatge de Sebes participa des de fa uns anys en un programa que té per objectiu reintroduir la cigonya al tram inferior de l’Ebre. El març de l’any passat es van alliberar 24 cigonyes, de les quals cinc van morir per diverses causes. Tot i això, les cigonyes van migrar i fa unes setmanes han començat a retornar. Ara per ara hi ha cinc parelles a la reserva, que estan construint els nius i es preparen per a l’aparellament. El director de la reserva, Pere Josep Jiménez, considera que el programa està sent un èxit i confia que d’aquí a un any o dos, les cigonyes començaran a colonitzar altres zones pròximes al riu Ebre, més enllà de Flix i la seua rodalia.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: