Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Primera Jornada sobre Tecnologies de la Informació i de la Comunicació als Telecentres de les Terres de l’Ebre

23 febrer 2004 · Noticies

El Consell Comarcal de la Terra Alta, juntament amb el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i l’Ajuntament de Santa Bàrbara, organitzen per al proper dia 11 de març la primera Jornada sobre tecnologies de la informació i de la comunicació als Telecentres de les Terres de l’Ebre, realitzant-se aquest any al Telecentre de la Terra Alta.

Els telecentres de les Terres de l’Ebre (Telecentre de la Terra Alta, Telecentre de la Ribera d’Ebre i Infocentre de Santa Bàrbara), com a motors del desenvolupament local, en general, i com a promotors dels filons d’ocupació lligats a les TIC, en particular, organitzaran, una jornada anual de manera rotatòria en quan al lloc de realització, sobre les noves tecnologies de la informació i comunicació als Telecentres de les Terres de l’Ebre.

La revolució protagonitzada per les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) ha transformat de forma radical la realitat del nostre entorn més immediat. El món del treball no n’és una excepció. Nous conceptes com l’e-treball, el teletreball o el comerç electrònic són cada cop més familiars entre empreses i treballadors. Es tracta de realitats multiformes que, tot sovint, resulten difícils d’acotar. Però, més enllà de la seva definició, constitueixen noves maneres de treballar que ofereixen noves oportunitats per crear dinamisme econòmic i per contribuir a assentar la població al territori.

PROGRAMA

8:45 Acreditació i lliurament de documentació

9:00 Inauguració de la I Jornada sobre tecnologies de la informació i de la comunicació als Telecentres de les Terres de l’Ebre

Il·lm. Sr. Xavier Pallarès Povill, President del Consell Comarcal de la Terra Alta
Il·lm. Sr. Pere Muñoz Hernàndez, President del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre
Il·lm. Sr. Joaquim Martí Farnós, Alcalde de Santa Bàrbara

9:30 “Iniciatives presents i futures en matèria de foment del teletreball a les Terres de l’Ebre” Sr. Josep Camprubí, coordinador de la Xarxa de Telecentres de Catalunya.

10:10 Recorregut per les experiències a les Terres de l’Ebre en Teletreball
“L’experiència del dibuixant Sr. Jordi Alfonso. Ribera d’Ebre” La presentació de la iniciativa serà a càrrec del dinamitzador del Telecentre de la Ribera d’Ebre, Sr. Albert Pujol.
“L’experiència de Softmania. Sra. Vanesa Casanova. Santa Bàrbara” La presentació de la iniciativa serà a càrrec del dinamitzador de l’Infocentre de Santa Bàrbara, Sr. Marc March.
“L’experiència de Mundus Translations. Sr. Patricio Canahuate. Terra Alta” La presentació de la iniciativa serà a càrrec de la dinamitzadora del Telecentre de la Terra Alta, Sra. Elisabet Martínez de la Torre.

11:00 Pausa – cafè

11:30 “Proyecto Innovaragón – LABORA: Convocatoria de ayuda al teletrabajo” Sra. Àngela Huertas i Sra. Rosana Montón, de l’Institut Tecnològic d’Aragó.

12:00 “La flexibilitat del programari lliure a l’hora de crear programes a mida” Sr. Eduard Elías i Vila, degà del Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya.

12:45 “El Teletreball a Catalunya: situació actual i perspectives” Sr. Jordi Vilaseca Requena. Director d’Estudis d’Economia i Empresa de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

13:45 Cloenda

Il·lm. Sr. Oriol Ferran i Riera, secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació. Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: